„La Voiture Noire” yra įvertintas 11 mln. eurų (12,5 mln. JAV dolerių), už tokią sumą būtų galima įsigyti maždaug 300 „Tesla Model 3“ modelių.

Ši unikali transporto priemonė jau parduota, ir nepatvirtintais duomenimis, jos savininku tapo buvęs Vokietijos koncerno (VW) generalinis direktorius ir pirmininkas Ferdinandas Piechas, dabar valdantis „Bugatti“.

F. Piechas garsėjo savo griežtu vadovavimo stiliumi, o 2015 metų balandį su pykčiais pasitraukė iš „Volkswagen” stebėtojų tarybos pirmininko pareigų. Nors „Bugatti“ pranešime nėra nurodoma F. Piecho pavardė ir naujasis savininkas apibūdinamas tik kaip vienas „Bugatti“ prekės ženklo entuziastas.

Sąmoningai ar ne, „Bugatti“ pranešime jaučiama užuomina į Dartą Veiderį, kuris suteikė įkvėpimo modelio kūrėjams. „Priekinis stiklas, regis, vientisai susilieja su langais šonuose, tarsi šalmo antveidis“.

Automobilio 16-os cilindrų variklis turi šešis išmetimo sistemos antgalius, o ekstravagantiškos „La Voiture Noire“ specifikacijos išryškina „Volkswagen“ ekvilibristiką, būdingą gamintojos 12-os ženklų imperijai.

„Volkswagen“ generalinis direktorius Herbertas Diessas, prie įmonės vairo stojęs pernai balandį, siekia paspartinti verslo pertvarką, suteikti įmonei daugiau lankstumo ir pažaboti išlaidas.

Bendrovės teigimu, šis hiperautomobilis yra daugiau nei Jeano Bugatti modelio „Type 57 SC Atlantic“ „šiuolaikinė interpretacija“, – modelio, kuris buvo garbinamas klasikinių automobilių entuziastų ir kuris buvo garsiausias įmonės steigėjo, Ettore‘ės Bugatti‘o, sūnaus kūrinys.