Nyderlandų bylos baigtis yra paskutinė iš ilgos eilės tyrimų visame pasaulyje dėl „Uber“ pažeidimų.

Nyderlandų prokurorai programėlės „UberPop“, leidusios mėgėjams vairuotojams susisiekti su klientais, tyrimą pradėjo 2015 m., kai vietos teismas uždraudė tokį veiklos modelį. „Uber“ nutraukė „UberPop“ veiklą pernai ir pakeitė ją kita, kurioje „Uber“ pavėžėjimo paslaugas teikia profesionalūs vairuotojai.

„Uber“ sutiko susimokėti 2,33 mln. eurų. Sumą sudaro 2,025 mln. eurų bauda ir neteisėtai gautos pajamos, kurios siekia 309 409 eurus“, - sakoma prokurorų pranešime.

Pasak prokurorų, „Uber“ pažeidė sąžiningos konkurencijos taisykles. „Uber“ programėlė teikė pavėžėjimo paslaugas nereikalaudama taksi licencijos iš vairuotojų, nors tokia licencija yra privaloma pagal įstatymą.

Nyderlanduose taksi vairuotojams licencijos yra išduodamos po atitinkamų apmokymų ir pateikus medicininę pažymą, o taksi automobiliuose turi būti įdiegta sistema, skaičiuojanti vairavimo ir poilsio laiką.

Prokurorai tikino, kad bylos nutraukimo mokestis yra pakankama bausmė ir pridūrė, jog nuo šiol „Uber“ laikysis visų Nyderlandų įstatymų.

Pernai lapkritį Nyderlandai ir Jungtinė Karalystė (JK) skyrė „Uber“ daugiau nei 1 mln. eurų baudą už didžiulio duomenų nutekėjimo nuslėpimą. Programišiai 2016 m. buvo pavogę 57 mln. vairuotojų ir keleivių asmens duomenis visame pasaulyje, tačiau „Uber“ tai nuslėpė. Dėl šio pažeidimo „Uber“ teko susimokėti Jungtinėms Valstijoms 148 mln. dolerių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)