Kuomet norvegas O. G. Solskjaeras gruodžio antroje pusėje stojo prie „raudonųjų velnių" vairo, per 17 žaistų rungtynių visuose frontuose pralaimėjo tik kartą bei tapo pirmuoju strategu, kuris Čempionų lygos atkrintamosiose išvykoje sugebėjo panaikinti dviejų įvarčių deficitą bei patekti į kitą etapą.

Primename, kad trečiadienį „Man United“ Paryžiuje 3:1 pranoko „Paris Saint Germain“ ir dėl svečiuose daugiau pelnytų įvarčių pateko į kitą etapą.

Norvegą O. G. Solskjaerą, taip pat ir Amsterdamo „Ajax“ strategą Eriką ten Hagą, kurio ekipa Madride 4:1 sutriuškino „Real“ bei pateko į ketvirtfinalį, pavadino šios savaitės „ypatingaisiais“.

Plačiau komentuodamas apie Čempionų lygos netikėtus rezultatus, J. Mourinho išskyrė serbą Dušaną Tadičių, kuris svariai prisidėjo prie fantastiškos „Ajax“ pergalės Madride.

„Kalbant apie žaidėjus, iškart turiu paminėti Dušaną Tadičių, nes manau, kad jis buvo kertinis žaidėjas tame neįtikėtiname mače.

Žvelgiant į „Man United“ dvejas rungtynes ir pasiektą pergalę, reikia paminėti stratego nuopelną.

Nepaisant komandų pasirodymų, „Ajax“ ir „Man United“ rezultatai yra fenomenalūs. Jei nesėkmingomis dienomis atsakomybė krenta ant trenerių galvų, tai šiuo atveju už šių komandų sėkmę atsakingi taip pat strategai – Ten Hag iš „Ajax“ ir Solskjaeras iš „Man United“.

Rezultatai neįtikėtini, taigi, tai jų nuopelnai“, – teigė J. Mourinho.

„Kalbant apie „Ajax“, jų pusėje buvo teisingai parinkta taktika ir psichologinis nusiteikimas kovai.

Psichologija buvo svarbi ir Paryžiuje, kur „Man United“ vyrukai tikėjo savo galimybėmis, taigi, tai buvo ypatingos dienos šiems dviem vyrukams“, – „Russia Today“ teigė J. Mourinho, pridūręs, kad futbolas – pragmatiškas dalykas.

„Man United“ per 95 minutes tik 4 kartus smūgiavo į vartus, iš jų trys smūgiai pasiekė tikslą.

Tuo metu PSG kamuolį kontroliavo 70 proc. rungtynių laiko, smūgiavo daugiau nei 10 kartų, tačiau pelnė vos 1 įvartį.

Pragmatiškai žvelgiant, kadangi „Man United“ pelnė tris įvarčius, jie ir verti keliauti į kitą etapą“, – teigė futbolo specialistas.

Vasario pirmoje pusėje skelbėme, kad buvęs „Manchester United“ strategas J. Mourinho turi darbą: ves laidą tarptautinei auditorijai skirtame propagandiniame Rusijos kanale RT, šis anksčiau vadinosi „Russia Today“.

Futbolo laida Rusijos finansuojamame TV kanale startavo nuo kovo 7 dienos. RT naujienų kanalas transliuojamas arabų, anglų ir ispanų kalbomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)