Kaina kilo

„Visos tulpės – po 1 eurą“, – tik mums priėjus arčiau sako Vilniaus gatvėje gėlėmis su mama prekiaujanti Edita ir iškart pasiteisina, kad šiemet jų kaina kilo ne dėl godumo.

„Pernai Lenkijoje savikaina buvo 0,3 Eur už žiedą, tačiau šiemet kainos kilo. Dabar lenkai už gėlę prašo 0,5. Eur. O jų ir daugiau parsivežti turime, kad kelionė atsipirktų“, – sako ji.

Šiemet moterys teigė iš kaimynų lenkų parsivežusios apie 1 tūkst. žiedų.

„Pernai vežėmės 2 tūkst., tai dalį net teko išmesti. Dabar pasiėmėme tik 1 tūkst., nes bijom, kad nenupirks. Kai buvo litas, parsiveždavom ir 3 tūkst.

Prie euro žmonėms pirkti gėles yra brangu. Anais metais prekiavom po 0,8 Eur, o šiemet jau po 1 Eur“, – atvirai pasakojo prekybininkė.

Ir nors žiedo kaina pas jas kilo, prekyba moterys sakė skųstis negalinčios, mat iš 1 tūkst. žiedų penktadienio rytą jų buvo likę nebedaug.

„Vakar nepirko labai gerai, bet šiandien nuo 7 val. ryto jau buvo daug žmonių“, – teigė Edita.

Kovo 8-ąją ir brangesnės rožės

Centro pasaže gėlėmis prekiaujanti Inesa sakė už tulpes prašanti 1 euro, o rožių kaina prasidedanti nuo 1,5 Eur.

„Pas mane rožės nuo 1,5 iki 4 eurų, nors tuos raudonus žiedus po 4 eurus jau išpirko vakar, liko tik kitame salone“, – sakė ji.

Paklausta, ar kainos šiandien didesnės nei įprastai, Inesa sakė, kad kiek kilo raudonų rožių kaina.

„Kaina kilo apie 20 proc. Jei eilinę dieną rožė pas mus kainuoja 2,5-3 Eur, tai šiandien – 4 Eur“, – sakė ji. Anot jos, nemažai žiedų ji pardavusi jau ir vakar.

„Lietuviai ruošiasi iš anksto, nori pasveikinti moteris iš vakaro, ar ryte“, – sakė Inesa.

Tiesa, pardavėja išdavė, vakar tulpių sau pirkosi ir moterys.

„Jos nori pasipuošti namus, sako, galinčios išsirinkti geriau“, – juokėsi pardavėja ir sakė šiandien jau pardavusi apie 100 žiedų.

Gėles glėbiais nešė kolegėms

Gatvėje su didele tulpių puokšte dar prieš 9 val. žingsniavo ir Donatas. Jis sakė gėles nešantis savo bandradarbėms.

„Nupirkau 28 tulpes ir nešu jas kolegėms“, – šypsodamasis sakė vyras. Jis pasakojo už tulpę mokėjęs eurą, tačiau nusipirkęs jų jau vakar.

„Koleges sveikiname kiekvienais metais. Manau, kad pradžiuginsime jas, nors, tikriausiai, jos jau tikisi gėlių“, – juokėsi Donatas.

Kiek tolėliau Vilniaus gatvėje sutikti vaikinai negalėjo apsispręsti, kokios spalvos žeidus pirkti. Kaip pakalbinti išdavė, gėles taip pat rinko savo kolegėms.

„Kiekvienai po tris žiedus. Iš viso jų turime 18, bet skyriuje esame šeši vaikinukai. Jei trūks, nupirksim dar“, – juokavo vyrai ir sakė taip pat gėles bendradarbėms perkantys kiekvienais metais.

„Jos jau tikisi, nenustebinsim, manau“, – sakė jie.

Vienas tulpės žiedas jiems kainavo eurą, bet sakė prašysę nuolaidos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (600)