Citrinų sultys ir saulės spinduliai – natūralios priemonės plaukams pašviesinti

Jei norite suteikti plaukams šiek tiek šviesesnį atspalvį, tačiau nesate nusiteikusios papildomai išlaidauti, prisiminkite, kad egzistuoja citrinos. Taigi, įpilkite į patogų indą citrinų sulčių ir suvilgykite jomis dantų šepetėlį. Pašukuokite juo plaukus ir maždaug 45 minutes pabūkite saulėje. Vos kartą per dvi savaites atlikdamos šią procedūrą turėtumėte sulaukti pageidaujamo rezultato: plaukai natūraliai pašviesės. Tiesa, nepamirškite, kad tokia procedūra džiovina plauką, tačiau nėra tokia agresyvi kaip plaukų šviesinimas peroksidu.

Antistatinės servetėlės – kad plaukai nesielektrintų

Pats metas sužinoti, kaip dar galėtumėte panaudoti antistatinę servetėlę. Pasirodo, kad, perbraukdamos ja plaukus nuo šaknų iki galiukų, atsikratysite vienos ypač varginančios problemos – plaukų elektrinimosi. Panašaus efekto galite tikėtis patrynusios antistatine servetėle šukas arba šepetį ir tik tada šukuodamos plaukus. Beje, antistatinę servetėlę galima tiesiog „užmauti“ ant šepečio – užsmeigti ją ant šepečio dantukų.

Dantų šepetėliai trumpiems plaukeliams ir verpetams suvaldyti

Perdėm akivaizdus verpetas ir jokiam tvarkymui nepasiduodantys pienės pūkus primenantys trumpi plaukeliai gali visai dienai sugadinti nuotaiką. Kaip juos suvaldyti? Patikėkite, sprendimas tikrai yra: paimkite dantų šepetėlį, apipurkškite jį stiprios fiksacijos plaukų laku ir švelniai perbraukite juo plaukus, kad šie labiau priglustų prie galvos arba susilygintų su visais plaukais, nulinkdami į reikiamą pusę.

Tinkamiausias pagalvės užvalkalas – šilkinis

Net ir miegant, pasirodo, galima pasirūpinti plaukų išvaizda. Dalykas tas, kad, pasirinkdamos šilkinį pagalvės užvalkalą, apsaugosite plaukus nuo lūžinėjimo ir kitų pažeidimų, ypač tikėtinų, jei miegodamos dažnai vartotės nuo vieno šono ant kito.

Plaukų smeigtukai tikrai neišslys, jei...

Ir vėl išslydo plaukų smeigtukas? Šukuoseną sutvirtinančias priemonės – smeigtukus, segtukus ir kt. – tikrai neprošal ir pačias bent kiek sutvirtinti. Apipurkškite jas laku arba sausu šampūnu. Tada jie prilips prie plaukų. Šis triukas ypač pasiteisina, jei plaukai ploni.

Trikotažiniai marškinėliai vietoj rankšluosčio

Tikriausiai manote, kad plaukus laisvai galima šluostyti rankšluosčiu – net tuo pačiu, kuriuo šluostotės visą kūną? Deja, klystate. Plaukams tikrai gali pakenkit įprasto frotinio rankšluosčio tekstūra. Ji per grubi, todėl plaukai gali imti lūžinėti. Kur kas geriau, jei plaukus sausinsite medvilniniais trikotažiniais marškinėliais, be to, būtent sausinsite, o ne trinsite: taip pavyks sugerti vandenį nesukeliant bereikalingos trinties. Kad plaukai neišsausėtų, džiovinkite juos vėsia, o ne karšta oro srove.

Supinti drėgni plaukai ryte atrodys puikiai banguojantys

Garbanoti ir banguoti plaukai – nebūtinai suktukais ar džiovintuvu pasiekiamas rezultatas. Tiesiog išsitrinkite vakare galvą ir supinkite dar drėgnus plaukus į kasas. Atsižvelgdamos į savo plaukų struktūrą, ilgį, taip pat norimą išgauti efektą, galite susipinti keletą kasyčių arba vieną prancūzišką kasą (kai kas ją vadina drakonu, driežiuku ar dar kaip nors). Ryte išsileiskite plaukus, papurkškite juos laku ir pagniaužykite, delnais ir pirštais formuodamos banguojančias garbanas.

Dušo kepuraitė padės įsigerti drėgmei

Kai kurios prausdamosi po dušu ištepa plaukus kondicionieriumi. Šią priemonę geriau naudoti prieš lendant po dušu, o tai padarius užsimauti dušo kepuraitę. Šilto vandens garai padės įsigerti taip reikalingai drėgmei.

Plaukų nereikia plauti per dažnai

Plauti plaukus tikrai būtina, tiktai nereikia persistengti. Pakaks, jei galvą plausite kartą arba porą per savaitę. Kitais atvejais pamėginkite apsieiti kad ir su sausu šampūnu. Pastarasis suteiks plaukams pageidaujamą apimtį ir formą. Toks būtų patarimas, kaip gauti norimą rezultatą beveik nieko nedarant.

Plaukams padės ir tai, ką rasite namuose

Ricinoje gausu aminorūgščių, vadinamų ricinolio rūgštimis. Jos įsigeria į galvos odą ir stimuliuoja plaukų augimą, taip pat mažina jų slinkimą ir net padeda kovoti su pleiskanomis. Riciną galima naudoti kuo įvairiausiais būdais, pvz., pasigaminti kaukę, sumaišant ją su kiaušiniu ir medumi.

Gvajavų lapuose daug vitamino B, ir jie mažina plaukų slinkimą bei skatina jų augimą. Tiesiog užvirinkite lapus vandenyje, palaukite, kol jis atvės, ir gautu „toniku“ sudrėkinkite galvos odą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)