Rytą termometrai rodys 3–7 laipsnius šilumos, o dieną galima tikėtis net 6–11 laipsnių. Stiprus vėjas atpūs ne tik šilumą, bet atgins ir lietaus debesis. Pajūryje, Žemaitijoje palis gausiau, kitur tik pakrapnos, o šalies pietryčiuose pro debesis ir saulė tarpais švystels. Šilčiausia diena numatoma apie Vilnių, čia šils iki 9–11 laispnių, laipsniu kitu vėsiau bus Kaune ir Panevėžyje, prie jūros vos apie 6 laipsnius.

Vėjuotas bus ir šeštadienis. Smarkiausiai vėjas siaus pirmoje nakties pusėje šiaurės vakariniuose rajonuose, jo greitis ten gali siekti 24 m/s. Vėjas draikys dangumi plaukiančius debesis, bus pragiedrulių, o lietus kaitaliosis su šladriba. Tiesa, kritulių kiekis nebus didelis. Nakties temperatūra nuo 0 iki 5 laipsnių šilumos, ant tiltų ir viadukų vietomis galimas plikledis. Diena bus vėsesnė nei prieš tai buvusi. Nors termometrai rodys 3–8 laipsnių šilumą, stiprus vėjas vers šilčiau apsirengti, kepurės taip pat praverstų. Vilniuje ir Kaune tarpais palynos, aukščiausia temperatūra apie 6 laipsnius šilumos. Tik truputį vėsiau bus apie Panevėžį, Šiaulius ir Klaipėdą, tačiau ten lietų paįvairins šlapios snaigės.

Sekmadienis taip pat numatomas debesuotas su įvairiais krituliais. Naktį pietinėje šalies pusėje lietų tarpais keis šlapdriba, o šiaurinėje vyraus šlapdriba tik retkarčiais paįvairinama lietaus. Dieną lietus bus dar retesnis svečias, dažniausiai dangus drėbs šlapiu sniegu. Naktį vėjas kiek aprims, tačiau rytą ir dieną vėl pūs stipriai (15–18 m/s). Temperatūra naktį nuo 0 iki 3 laipsnių šilumos, dieną temperatūra visoje šalyje bus panaši, svyruos apie 4–5 laipsnius šilumos.

Kitos savaitės pradžioje lietų vis dažniau keis šlapdriba ir sniegas, orai vės: pirmadienio dieną dar numatoma 2–6 laipsnių šiluma, antradienį temperatūra bus artima nuliui. Pūs stiprokas žvarbus šiaurės vakarų vėjas.