Pirmai savo publikacijai karalienė pasirinko ne asmenukę, o išpublikavo laišką, rašytą 19 a. matematiko Charleso Babbage'o karalienės Viktorijos vyrui princui Albertui.

„Šiandien buvo įdomu pamatyti Mokslo muziejuje laišką iš Karališkųjų archyvų, rašytą 1843 m. mano proproseneliui princui Albertui, – parašė karalienė oficialioje britų karališkosios šeimos paskyroje, turinčioje 4,6 mln. sekėjų, naudodamasi kompiuteriu „iPad" liečiamuoju ekranu. – Šiandien turėjau malonumo sužinoti apie vaikų kompiuterinio programavimo iniciatyvas. Man rodos, dera ir tai, kad publikuoju šį įrašą instagrame iš Mokslo muziejaus, kuris ilgą laiką buvo pirmas technologijų, inovacijų srityje ir įkvėpė naują išradėjų kartą."

Po publikacija ji pasirašė – Elžbieta R.

„Mums garbė, kad dalyvaudama „The Smith Center" centro Mokslo muziejuje atidaryme jos didenybė pirmą kartą išpublikavo įrašą instagrame, – parašė muziejus komentare prie publikacijos. – Džiaugiamės, kad publikacijoje – laiškas iš Karališkojo archyvo korespondencijos tarp Charleso Babbage'o ir jūsų didenybės proprosenelio princo Alberto apie pirmą automatinį skaičiuotuvą, demonstruojamą mūsų Šiuolaikinio pasaulio galerijoje."

Karalienė dalyvavo vasaros parodos ir naujos erdvės rėmėjams „The Smith Center" muziejuje atidaryme.

Britanijos karališkosios šeimos narių oficialios paskyros instagrame, feisbuke ir tviteryje turi milijonus sekėjų.

Šios savaitės pradžioje britų karališkoji šeima kreipėsi į socialinių tinklalapių vartotojus po pakartotinų įžeidžių įrašų Sasekso ir Kembridžo kunigaikštienėms.

Karališkoji šeima paragino laikytis socialinėje erdvėje mandagumo, geranoriškumo ir pagarbos, antraip pagrasino blokuoti naudotojus arba kreiptis į policiją, jei to nebus laikomasi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)