„Išlikite ramūs, sprogimo rajonas toli nuo mūsų“, – per tiesioginę renginio transliaciją sakė buvęs žemųjų parlamento rūmų pirmininkas Mohammadas Younusas Qanooni.

Tačiau kelios akimirkos po šių jo žodžių pasigirdo dar vienas sprogimas, po kurio žmonės šaukdami ėmė bėgti išėjimų link.

Tuomet per transliaciją girdėjosi kažkokio kito žmogaus balsas: „Prašau savo tėvynainių laikytis ramiai. Minosvaidžių ataka toli nuo šio susirinkimo.“

Incidentas įvyko per ceremoniją, skirtą Talibano nužudyto šiitų hazarų lyderio Abdul Ali Mazari mirties 24-osioms metinėms. Ceremonijoje dalyvavo didelė šalies politinio elito dalis, įskaitant A. Abdullah ir buvusį prezidentą Hamidą Karzai.

Ten buvęs užsienio reikalų ministras Salahuddinas Rabbani vėliau socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad „teroristai surengė raketų atakas prieš minėjimo ceremoniją“, ir sakė saugiai pasitraukęs.

Atsakomybės už išpuolį kol kas neprisiėmė jokia grupuotė.

Miesto greitosios pagalbos tarnybos pareigūnas Mohammadas Asimas sakė, kad į ligonines buvo atvežti penki sužeisti žmonės ir kad įvykio vietoje yra daugiau greitosios pagalbos automobilių.

Kitas ceremonijoje dalyvavęs pareigūnas, kuris pageidavo likti anonimas, žurnalistams sakė, kad žuvo septyni ir buvo sužeista dar 10 žmonių. Kiti šaltiniai skelbia apie 14 sužeistųjų.

„1 TV“ žiniomis, per ataką nukentėjo kandidatas į Afganistano prezidentus Abdulas Latifas Pedramas. Šalies prezidento rinkimai numatyti liepos 20 d.

Oficialus Afganistano VRM atstovas Nusratas Rahimi pranešė, kad name, iš kurio buvo šaudoma, sulaikytas žmogus. Iš šio pastato buvo paleisti keturi minosvaidžio sviediniai.

Kol kas nė viena iš regione veikiančių teroristinių grupuočių neprisiėmė atsakomybės už šią ataką.

Incidentas įvyko JAV ir Talibanui tariantis dėl taikos derybų surengimo Katare. Derybų tikslas būtų užbaigti beveik 18 metų trunkantį konfliktą Afganistane.