Atsakomąsias aštuntfinalio rungtynes PSG ekipa namie 1:3 pralaimėjo „Manchester United“ futbolininkams ir nepateko į kitą etapą, nors pirmąjį mačą išvykoje ir buvo laimėjusi 2:0.

Lemiamu šiose rungtynėse tapo epizodas, įvykęs jau per arbitro pridėtą laiką. VAR sistemos vaizdo peržiūra pasinaudojęs teisėjas iš Slovėnijos Damiras Skomina įžvelgė Presnelio Kimpembe žaidimą ranka savoje baudos aikštelėje ir skyrė 11 m baudinį.

Jį užtikrintai realizavo Marcusas Rashfordas.

Visą šią situaciją traumą besigydantis Neymaras stebėjo nerimastingai stoviniuodamas „Parc des Princes“ stadiono tribūnoje.

Po D. Skominos sprendimo skirti 11 m baudinį į šeimininkų vartus, 27-erių brazilas demonstratyviai griebėsi iš galvos, o pasibaigus rungtynėms savo nusivylimą ir pasipiktinimą išliejo komentarais socialiniuose tinkluose.

„Tai yra gėda. 11 metrų baudinio nebuvo“, – komentuodamas D. Skominos sprendimą piktinosi Neymaras.

Netrukus brazilas išsakė ir savo nuomonę apie VAR sistemą prižiūrinčius darbuotojus.

„Pastato keturis vyrus, kurie apie futbolą nesupranta nieko. Jie visą vaizdą mato sulėtintai, tačiau iš tikrųjų nemato nieko. Juk žaidėjas negali sukišti rankos į savo nugarą“, – susitaikyti su tuo, kad Čempionų lygos turnyras PSG vėl baigtas anksčiau laiko, negalėjo brazilas.

Po Neymaro išsakytos pozicijos situaciją kiek sušvelninti pabandė PSG treneris Tomas Tuchelis.

„Žinote, tai labai emocionali reakcija. Jis tarsi pats buvo aikštėje. Neymaras labai labai norėjo sugrįžti į komandą ir žaisti ketvirtfinalyje. Jis tiesiog graužėsi, kad dėl traumos negali padėti. Prašau, nebūkime per griežti jam. Aš tiems žodžiams neteikčiau pernelyg daug dėmesio. Tai tiesiog buvo emocijos – žmogus greitai surinko tekstą savo išmaniąjame telefone“, – savo poziciją išsakė PSG treniruojantis 45-erių vokietis.

Emocijos liejosi ir Portugalijoje, kur vietos „Porto“ ekipa 3:1 įveikė „Roma“ futbolininkus ir pateko į kitą etapą, sugebėjusi revanšuotis už išvykoje patirtą pralaimėjimą 1:2.

Lemiamas taškas šių rungtynių pabaigoje taip pat buvo padėtas vaizdo peržiūrą pasitelkusio teisėjo.

117-ą min. Turkijos arbitras Cuneytas Čakiras, pasinaudojęs VAR sistema, lengvai varžovą už marškinėlių timptelėjusį Alessandro Florenzi nubaudė griežčiausiu būdu – skyrė 11 m į italų vartus.

Alexas Tellesas smūgiavo šaltakraujiškai ir panaikino egzistavusią baudinių serijos tikimybę.

Bet per kelias likusias minutes įvykių dar buvo: panašioje situacijoje kitoje aikštės pusėje arbitras po vaizdo peržiūros Moussa Maregos pražangos neįžvelgė, leisdamas „Porto“ triumfuoti savų žiūrovų akivaizdoje.

Vos pasibaigus mačui aikštėje pasipylė ašaros – iš apmaudo pravirko A. Florenzi, savo neapdairiu timptelėjimu „prišaukęs“ VAR ir griežtą arbitro sprendimą.

27-erių metų gynėją guodė net varžovai – patyręs „Porto“ vartų sargas Ikeras Casillasas priėjęs prie italo jį ramino apkabinęs ir tapšnodamas per petį.

Lygiai kaip ir Neymaras, kai kurie „Roma“ futbolininkai buvo pasipiktinę sprendimais, priimtais po VAR (ne)peržiūrų.

„Praėjusiais metais mes prašėme VAR sistemos įdiegimo, nes teisėjai sugriovė Čempionų lygos pusfinalį. Deja, dabar mes buvome apvogti, nors VAR sistema ir yra įdiegta. Aš neturiu žodžių, tai siaubinga“, – piktinosi „Roma“ klubo prezidentas Jamesas Palotta, turėdamas omenyje faktą, kad arbitras baudinį turėjo skirti ir į „Porto“ vartus.

„Mes kovojome garbingai, tačiau burnoje lieka kartus skonis, nes jaučiamės nuskriausti. Su VAR sistema klaidos nėra įmanomos, tačiau kaip galima paaiškinti faktą, kad teisėjas, neseniai paskyręs 11 m baudinį į mūsų vartus, vėliau net neina pasižiūrėti vaizdo įrašo, kuriame M. Marega griauna Patriką Schicką?

Tai nėra paaiškinama, nes kontaktas buvo akivaizdus, o arbitras prieš jį užsimerkė. Galbūt ir dabar teisėjai atsiprašys, kaip padarė ir po pernykščių „Liverpool“ rungtynių, tačiau atsiprašymai po laiko futbole nieko nereiškia“, – piktinosi ir „Roma“ gynėjas Konstantinas Manolas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)