Atsakomosiose aštuntfinalio rungtynėse anglai 3:1 išvykoje įveikė poros favoritu laikytą „Paris Saint-Germain“. Namuose 0:2 pralaimėjusiems O. G. Solskjaero auklėtiniams Paryžiuje buvo reikalingas stebuklas, o padėtį dar labiau sunkino traumos ir diskvalifikacijos, dėl kurių visą saugų grandį sudarė atsarginiai futbolininkai.

Bet viltį jau 2 min. įžiebė belgas Romelu Lukaku, išvedęs svečius į priekį. Nors „Man United“ gerbėjų entuziazmą po 10 min. stipriai atšaldė Juanas Bernatas, 30 min. eilė klysti atėjo Gianluigi Buffonui – patyręs vartininkas nesugavo kamuolio, prie kurio pirmas suskubo antrąsyk pasižymėjęs R. Lukaku.

Dar vienas įvartis būtų išgelbėjęs „Man United“, ir jo „raudonųjų velnių“ gerbėjams teko laukti iki pat pabaigos.

Matėme antradienį rungtynėse tarp „Real“ ir „Ajax“, galime prisiminti 2017-ųjų PSG akistatas su „Barcelona“. Tai panašūs scenarijai, kurie įrodo, kad protas futbole yra svarbus.
Ole Gunnar Solskjaeras

Didžioji drama prasidėjo antro kėlinio pabaigoje jau per teisėjo pridėtą laiką. Vaizdo peržiūra pasinaudojęs arbitras iš Slovėnijos Damiras Skomina įžvelgė Presnelio Kimpembe žaidimą ranka savoje baudos aikštelėje ir skyrė 11 m baudinį.

Jį užtikrintai realizavo Marcusas Rashfordas, nepalikęs vilčių G. Buffonui, o visą PSG ekipą eliminavęs dėl svečiuose pelnytų įvarčių taisyklės.

Marcusas Rashfordas

„Tai, ką padarėme, vadinama „Manchester United“, – šypsojosi „raudonųjų velnių“ strategas, kuris žino, ką reiškia triumfuoti su šia ekipa – 1999 metais Čempionų lygos finale norvegas per pridėtą teisėjo laiką pelnė pergalingą įvartį į Miuncheno „Bayern“ vartus.

Tai pirmas kartas, kai „Man United“ pasiekė Čempionų lygos ketvirtfinalį nuo 2014 m., kitos šio etapo dalyvės paaiškės po atsakomųjų rungtynių kovo 12 ir 13 dienomis, o ketvirtfinalio poras lems kovo 15 d. traukiami burtai.

„Mes galime nueiti visą kelią. Žinoma, mes mėgstame patys save, bet turime palaukti burtų ir laukti naujos kovos“, – po pergalės Paryžiuje kalbėjo „raudonųjų velnių“ strategas, pažymėjęs, kad tai, ką nuveikė jo ekipa, yra tipiška „Man United“ klubui. Gruodį Mančesterio klubo laikinuoju treneriu paskirtas O. G. Solskjaeras prikėlė ekipą antram gyvenimui ne tik „Premier“ lygoje, bet ir Čempionų lygoje.

„Mes turėjome rungtynių planą, tikėjome vaikinais. Kiekvienas ekipoje prisidėjo prie pergalės ir didžiuojasi tuo, ką pasiekėme Paryžiuje.

Žaidėjai buvo išties puikūs. Jie susitelkė ties savo užduotimis, žinojo, kaip aikštėje gerai gintis“, – teigė O. G. Solskjaeras, prie komandos prisijungęs gruodžio antroje pusėje ir ją naujam gyvenimui prikėlęs ne tik „Premier“ lygoje, bet ir Čempionų lygoje.

„Puikiai pradėjome mačą, planavome anksti pelnyti įvartį, tačiau, aišku, nesitikėjome to padaryti jau antrą mačo minutę. Žaidimas tapo atviras ir laukėme daugiau įvarčių.

Žinojome, kad turime išgyventi, apsiginti nuo Kyliano Mbappe ir Angelo di Maria. Neabejojome, kad jei jiems suteiksime erdvės, tai mums atneš mirtį.

Matėme antradienį rungtynėse tarp „Real“ ir „Ajax“, galime prisiminti 2017-ųjų PSG akistatas su „Barcelona“. Tai panašūs scenarijai, kurie įrodo, kad protas futbole yra svarbus.

Mūsų vaikinai yra jauni, šviežūs, davė mums energijos tuomet, kai mums reikėjo dar vieno įvarčio“, – konferencijoje kalbėjo „Man United“ vedlys.


Tuo metu PSG futbolininkai tampa didžiausiais Čempionų lygos nelaimėliais. 2016-2017 metų sezone taip pat aštuntfinalyje paryžiečiai pirmame mače 4:0 sutriuškino „Barcelona“, bet atsakomojoje dvikovoje per paskutines 8 minutes praleido tris įvarčius ir krito 1:6.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)