„Kadangi šiuo metu pas mus Lietuvoje yra įsigalėjusi draudimų kultūra, tai labai akivaizdu, kad iki 2020 metų nacionalinėje politikoje LGBT žmonių teisių klausimu nieks nesikeis. Todėl reikia daryti viską taikant tas minkštąsias poveikio priemones, o savivaldos lygmeniu galima nuveikti daug praktinių dalykų“, – BNS trečiadienį sakė 30-metis T. V. Raskevičius.

Jis į Vilniaus tarybą kandidatavo perrinkimo siekiančiame mero Remigijaus Šimašiaus komitete ir kampanijos metu aktyviai kėlė LGBT bendruomenės klausimus.

Priešrinkiminiame sąraše įrašytas devintuoju numeriu, surinkęs 2894 balsus T. V. Raskevičius po rinkimų liko 11-as.

Būsimasis tarybos narys žada siekti, kad atnaujinant patyčių mokyklose, savižudybių prevencines programas, tobulinant psichologinę pagalbą būtų atsižvelgta į LGBT poreikius.

Jis taip pat pabrėžė, kad miestas gali imtis ir simbolinių žingsnių kuriant LGBT draugišką aplinką.

„Kalbame ir apie tas pačias eitynes, ir apie vaivorykštės spalvų perėją, ir apie vaivorykštės spalvomis apšviestą Rotušę. Manau, kad buvimas taryboje bus puiki platforma garsiai kalbėti apie tuos klausimus, o sukurdami labai gerą atmosferą Vilniaus mieste mes galėsime prisidėti ir prie pokyčių nacionaliniu lygmeniu“, – kalbėjo T. V. Raskevičius.

Išrinktas politikas sako norintis, kad „LGBT klausimas taptų įprasta savivaldos politikos dalimi“.

Penkerius metus Lietuvos gėjų lygoje teisininku dirbęs T. V. Raskevičius teigė supratęs, kad be politinio atstovavimo LGBT bendruomenei pokyčių siekti sunkiau.

Jis taip pat žada Vilniaus taryboje kelti kitų visuomenės grupių lygių galimybių klausimus bei imtis priemonių gerinti neapykantos nusikaltimų prevenciją.

Prieš savivaldos rinkimus T. V. Raskevičius pasiūlė Vilniaus merui apsilankyti sostinės gėjų klube.

„Tai, kad Remigijus labai atvirai pažiūrėjo į šitą klausimą ir nebuvo jokios diskusijos, ateiti, ar ne, (...) man išsiuntė labai aiškią žinutę, kad aš nesu tik sąrašo talismanas ir kad mano idėjos ir prioritetai yra ir komandos proritetai. Aš jaučiau, kad tai yra ne tik forma, bet ir turinys“, – kalbėjo LGBT aktyvistas.

R. Šimašiaus komitetas rinkimuose iškovojo 17 tarybos narių mandatų.