Darbo stalas

Susikurti darbo vietą miegamajame yra bloga mintis. Prisiminkite, kad miegamasis nėra skirtas darbui, jis skirtas atsipalaidavimui, poilsiui ir jėgų atgavimui. Galvodami apie darbą ir sąskaitas tikrai nepailsėsite.

Pagalvės, kurios neatgauna savo formos

Neblogas testas, kuriuo galite patikrinti, ar laikas pakeisti savo pagalvę. Sulenkite ją per pusę ir jeigu ji neatgauna buvusios formos, vadinasi, jai laikas pasakyti „sudie“. Ją išmetę imsite miegoti geriau.

Miegamasis

Atsitiktinis šlamštas

Jeigu dar nežinojote, turėkite omenyje, kad netvarkinga aplinka veda prie nerimo, pykčio priepuolių ir prasto miego. Todėl išsikelkite sau tikslą išmesti visus nereikalingus daiktus: popierių krūvas, aibes nenaudojamų daiktų, kuriuos reikia surūšiuoti ir, jei kam nors reikia, atiduoti arba išmesti.

Knygos, kurias jau perskaitėte

Kartais akims užkliuvus už įdomaus knygos viršelio, gali prasidėti dar įdomesnis pokalbis, tačiau jūsų miegamasis nėra ta vieta, kur susirenka draugai. Savo pamėgtas, bet jau perskaitytas knygas, galite duoti draugui, kad ir jis jomis galėtų pasimėgauti prieš miegą.

Knygos interjere

Drabužiai, kurių niekada nenešiojate

Prisipažinkite – jums tikrai nereikia 10 baltų suknelių. Vietoje to, kad leistumėte joms užpildyti spintą iki pat kraštų, išsitraukite tas, kurias rečiausiai nešiojate ir padovanokite jas kam nors arba paaukokite.

Senos makiažo priemonės

Mokslininkai iš Londono metropoliteno universiteto išbandė kosmetikos produktus po to, kai pasibaigė jų galiojimo laikas, ir rado pavojingų bakterijų 4 iš 5 produktų. Tai yra dar viena priežastis, kodėl senos kosmetikos turėtumėte atsikratyti.

Pasenę prietaisai

Pavyzdžiui, jūsų 10 metų senumo mobilusis, pasenęs nešiojamas kompiuteris, neveikiantis žadintuvas – patys pabaikit vardinti. Jei šiuo metu nenaudojate šių daiktų, jie tiesiog be reikalo užkrauna miegamąjį, o mes jau žinome, kad tai kelia stresą.

Mylimi augintiniai

Šiuo atveju kalbama ne apie augintinių išmetimą iš namų, tačiau apie draugišką durų uždarymą priešais savo keturkojų draugų nosis. Vienas tyrimas parodė, kad 30 proc. apklaustųjų, kurie miegojo su savo augintiniais, pabusdavo naktį, 63 proc. jautėsi neišsimiegoję, o 5 proc. prisipažino, jog jiems buvo sunku vėl užmigti.

Krūvos neperskaitytų žurnalų

Taip, jūs laikote juos tam, kad turėdami laisvą savaitgalį, galėtumėte viską perskaityti. Bet tikimybė, kad tai įvyks vėliau nei jūs prisipirksite dar daugiau naujų.

Mobilusis telefonas

Suskaičiuokime priežastis, kodėl šis prietaisas turėtų būti uždraustas miegamajame. Pirmiausia, jis yra purvinesnis nei tualeto sėdynė. Kitas dalykas, naršydami telefone prieš miegą apsunkinate sau galimybę užmigti, miego kokybė tampa prastesnė. Nekalbant apie telefono skleidžiamą spinduliuotę, kuri tikrai nesuteikia jums naudos.

Telefonas lovoje

Daiktai, paslėpti po lova

Kokia tikimybė, kad po lova turite dėžę, pilną batų ar kitokių daiktų, ir apskritai pamiršote, kad ji egzistuoja? Tikriausiai jūs tų daiktų niekada ir nenaudojate, todėl jie ir guli po lova, tačiau išmesti juos irgi gaila. Na, dabar tam pats laikas.

Žvakės, kurių niekada nedeginate

Tikriausiai turite žvakių, kurių prisiperkate ir deginate nuolatos. Yra ir tokių žvakių, kurias gavote dovanų ir kurios maitina jūsų tuštybę iki dienų pabaigos. Galbūt anksčiau nenorėjote išmesti tobulos žvakės prieš tai, galbūt indas, kuriame ji yra, tikrai labai dailus, todėl pamanėte, kad jis labai puošia interjerą. Bet kokiu atveju, ta nedeginama žvakė tik kaupia dulkes ir be reikalo užima vietą. Išmeskite ją kuo greičiau.

Pluoštai čekių

Mes visi jų turime. Jūs numetate suglamžytus čekius ant spintelės arba įmetate į naktinio staliuko stalčių ir jums net nesuvokiant to, susidaro kalnai čekių. Jei neketinate jų panaudoti kokiems nors tikslams, tuomet tai yra tiesiog šiukšlės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)