Trečiadienio rytą Ispanijos žiniasklaidoje ant „Real“ klubo buvo išpilta visa purvo vonia. Giliausiai joje buvo ir yra murkdomas komandos kapitonas Sergio Ramosas, 1:4 Amsterdamo „Ajax“ ekipai pralaimėtose rungtynėse net nepasirodęs ant žaliosios vejos.

32-ejų ispanas buvo „Santiago Bernabeu“ stadione, tačiau vietoje to, kad padėtų komandos draugams fatališkai nesėkmingai pasibaigusiose rungtynėse, futbolininkas laiką leido savo privačioje ložėje su šeima ir emocingai gestikuliavo prieš operatorių kameras.

„SR4“ pavadinimą turinčioje ložėje buvo įamžinami kadrai dokumentinių filmų serijai apie S. Ramoso asmenybę ir karjerą.

Didžiausią ispanų pyktį kelia netgi ne faktas, kad S. Ramosas buvo filmuojamas, tačiau visa šio įvykio priešistorė.

Galima prisiminti, kad pirmose, Amsterdame vykusiose „Ajax“ ir „Real“ tarpusavio rungtynėse S. Ramosas sąmoningai gavo antrą geltoną kortelę.

87 min., „Real“ pirmaujant 2:1, S. Ramosas šiurkščiai sustabdė varžovų puolėją Kasperą Dolbergą ir buvo įspėtas – kadangi tai buvo jau trečioji ispano geltona kortelė šiame Čempionų lygos sezone, tai automatiškai reiškė, kad futbolininkas bus priverstas praleisti antrąsias rungtynes Madride.

Sergio Ramosas (dešinėje)

Pats S. Ramosas iš karto po įvykio netgi neslėpė, kad taip pasielgė tyčia.

„Meluočiau, jei sakyčiau, kad ta kortelė buvo atsitiktinė. Nenuvertinu oponentų, negalvoju, kad aštuntfinalio serija jau užbaigta. Bet futbole kartais reikia ryžtis sudėtingiems sprendimams“, – sakė gynėjas.

Nors vėliau jis pakeitė plokštelę ir socialiniuose tinkluose išplatino žinutę, jog tikrai nebandė prasižengti specialiai, išvadas futbolo gerbėjai jau buvo pasidarę iš anksto.

Akivaizdu, kad S. Ramosas tikėjosi, jog ir be jo „Real“ komanda įveiks „Ajax“, o jis ketvirtfinalyje į aikštę galės išbėgti „švarus“ – išsivalęs savo geltonų kortelių istoriją.

Kaip paaiškėjo vėliau, nebūtų buvusi įgyvendinta ir ši plano dalis – išnagrinėjusi S. Ramoso elgesį UEFA futbolininkui skyrė ne vienų, o dvejų rungtynių diskvalifikaciją ir ispanas būtų turėjęs praleisti ir pirmąjį ketvirtfinalio mačą.

Būtų, bet neturės, nes „Real“ ketvirtfinalyje apskritai nebežais, o S. Ramoso gestikuliavimai ir energingos reakcijos bus įamžintos „Amazon“ kompanijos kuriamame dokumentiniame seriale.

„Blogesnio momento sąmoningai išsibraukti iš komandos sudėties S. Ramosas negalėjo atrasti. Tai buvo viena juodžiausių dienų „Real“ komandai per visą Čempionų lygos istoriją. Ir „Amazon“ operatorių grupė tapo gyva viso šio spektaklio liudininke“, – rašo Elmundo.es portalas.

Sergio Ramos

„Ajax“ ekipa žengė į ketvirtfinalį bendrą aštuntfinalio seriją prieš „Real“ klubą laimėjusi 5:3.

Paskutinį sykį Čempionų lygos ketvirtfinalyje „Ajax“ futbolininkai buvo žaidę dar 2005-2006 m. sezone.

„Real“ ekipa savo ruožtu laimėjo tris paskutinius UEFA Čempionų lygos titulus, tačiau po praėjusio sezono klubą paliko ir triumfo simboliu tapęs treneris Zinedine'as Zidane'as, ir ryškiausia žvaigždė Cristiano Ronaldo.

„Zinedine'as Zidanas tikrai nujautė, kad po triumfo sezonų atsitiks kažkas panašaus, todėl pasitraukė laiku. Pralaimėta Čempionų lyga, pralaimėta taurė, jau pralaimėta ir Ispanijos lyga. Tai vienas iš pačių niūriausių puslapių per visą klubo egzistavimo laiką“, – rašo Marca.com portalas, prognozuojantis, kad artimiausiu metu „Real“ paskelbs apie trenerio Santiago Solari atleidimą.

Pusiau juokais, pusiau rimtai svarstoma, kad pagalbos sunkioje situacijoje „Real“ klubo vadovybė gali kreiptis ne į ką kitą, o į „Manchester United“ šio sezono viduryje atleistą portugalą Jose Mourinho, jau vadovavusį „Real“ 2010-2013 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)