Pasak policijos atstovų, gerai yra žinoti sukčių veikimo modelius ne tik patiems, bet ir informuoti savo artimuosius.

„Policijos pareigūnai dar kartą primena, jog būtina saugoti savo turtą bei žinoti galimus sukčių veikimo metodus ir nepakliūti į jų pinkles Pastaruoju metu paplitę du sukčiavimo metodai – pirmasis, vadinamas „Alio, mama“ kuomet socialiniu darbuotoju, pareigūnu, mediku ar kitu asmeniu apsimetę sukčiai skambina dažniausiai senyvo amžiaus žmonėms, bei nurodę įvairias priežastis atvyksta pas juos į namus ir pasiima turėtus grynuosius pinigus. Ypač dažnai nuo tokio sukčiavimo būdo nukenčia senyvo amžiaus asmenys, todėl prašome rasti laiko pasikalbėti su savo senyvais tėvais, seneliais, kaimynais ir patarti jiems kaip apsisaugoti sulaukus tokio pobūdžio skambučių.

Kitas pastaruoju metu suaktyvėjęs sukčiavimo būdas – kuomet internetu ketinantis parduoti savo daiktą asmuo, sutaria su tariamu pirkėju dėl prekės pardavimo, ir pastarajam atsiuntus neva padaryto bankinio pavedimo kopiją, neįsitikinęs, jog pinigai tikrai pasiekė pardavėjo sąskaitą, perduoda savo prekę. Patariame parduodant asmeninius daiktus, pirmiausia įsitikinti jog gavote pinigus, o tik tuomet sutarti dėl prekės perdavimo. Kilus įtarimams, jog bandoma sukčiauti, prašome kreiptis į policijos pareigūnus.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)