Po kiek laiko pasikeitė mano aplinkybės. Bet štai, sutartis pasirašyta. Reikia vykdyti įsipareigojimus, juk pats taip nusprendžiau. Pasiskambinus įmonei, man pasakoma, kad sutarties nutraukti negalima, nes pats ją sudariau ir metams įsipareigojau. OK, vadinasi, pats esu kaltas.

Taigi mokėjau, nors ir nesinaudojau teikiamomis paslaugomis, bet tikrai nesitikėjau to, kas nutiko vėliau. Sutartis buvo pasirašyta nuo kovo mėnesio iki kitų metų kovo. Mokama vieną mėnesį į priekį. Sumoki, pavyzdžiui, kovo mėnesį už balandį ir balandžio mėnesį vaikštai į sveikatą. Bet šių metų sausį gaunu sąskaitą už vasario mėn. Hmmm, o kur vienas mėnuo nemokamai? Ai, galvoju, „nenubiednėsiu“, nors vasaris lyg ir dvyliktas „nemokamas“ paskutinis sutarties mėnuo. Bet balandį vėl gaunu naują sąskaitą už kovo mėnesį, nors jau tryliktas mėnuo. Na jau ne, galvoju, sutartis baigiasi kovo mėnesį, užmokėta už dvyliką mėnesių su nuolaida vieno mėnesio, kuri pamiršta.

Ir va gaunu keletą priminimų, bet paskutinis pranešimas – nustebina, kuriame grasinama priduoti antstoliams.

Skambinu nurodytu telefonu. Prašau sujungti su administracija, bet pasirodo, kad ši paslauga neteikiama ir kontaktai neskelbiami. Bandau paaiškinti susidariusią situaciją atsiliepusiai darbuotojai. Darbuotoja man paaiškina, kad norint nutraukti sutartį reikia pranešti prieš mėnesį, kitaip sutartis pratęsiama. Tad turiu atvykti į vietą, pasirašyti prašymą ir ji (sutartis) bus po mėnesio nutraukta, bet sumokant už tą mėnesį į priekį. Vadinasi, nutraukti sutartį galima tik sumokant iki balandžio. Sutartyje yra galimybė gauti „atostogų“, žodžiu – nemoki ir negauni paslaugos. Bet atostogas galima pritaikyti tik balandžio mėn., tad nutraukiant sutartį neapsimoka ir neverta jų imti. Ačiū už tai, kad sutartis nepratęsiama dar metams, o tai reiktų iki kitų metų kovo palaukti, tik aišku, susimokant už sutarties pratęsimą už dar dvyliką mėnesių.

Kiek teko sudarinėti sutartis ilgesniam laikui, kitose įmonėse gaunamos nuolaidos už ilgalaikius įsipareigojimus, o čia – nuolaidų neteikia. Kitose įmonėse, baigiantis sutarčiai, gaunami pranešimai, kad sutartis pasibaigs tada ir tada, gal norite ją pratęsti? Bet kam tokia smulkmena įmonės darbuotojus apkrauti? Geriau patylėsime, sutarties nenutrauksime ir dar įplaukų turėsime. O jei nemokės į priekį, atiduosime skolas administruojančiai įmonei.