Tad tam, kad pasitiktum pavasarį atsinaujinusi ir pasitikinti savimi, reikia pasirūpinti jau turimais drabužiais bei aksesuarais.

Taigi, nuo ko pradėti, norit atsinaujinti savo jau esamą garderobą? Jei esi skaičiusi nors vieną knygą apie stilių, ten tikrai rašė, jog svarbu ne drabužių išskirtinumas ir naujumas, o jų būklė. Juk velnias slypi detalėse.

1. Batai. Iš giliausių spintos kampelių išsitrauk visus savo pavasarinius batelius. Kruopščiai juos apžiūrėk. Tuos, kurie jau visai nebetinkami avėti, bet dėl kažkokios priežasties jie vis dar yra tavo batų dėžėje – išmesk. Patikėk, laikui bėgant jie nesusitvarkys. Ir greičiausiai nebepamilsi jų iš naujo. Juk kokybė svarbiau už kiekybę.

Visą kitą avalynę išvalyk kokybišku batų tepalu, išpurkšk specialiu purškalu nuo drėgmės ir pakeisk padelius, jeigu reikia ir batraiščius, apžiūrėk, ar nereikia sutvarkyti ir padų/kulniukų. Sportinius batelius gali įmesti į skalbimo mašiną. Batus, kurie šiek tiek nusidėvėję, bet vis dar kokybiški – nunešk pas batsiuvį.

2. Odinė striukė. Tai bene populiariausias pavasario drabužis, tad net neabejoju, jog vieną tikrai turi savo spintoje. Tam, kad ji atrodytų kaip nauja – ištrink ją specialiu aliejumi, skirtu odai ir leisk išdžiūti. Taip oda bus atgaivinta, išlygininti nelygumai ir nežymūs įtrūkimai. Na, o jei striukei trūksta kibirkšties – atgaivink ją aplikacijomis, spaudėmis, ženkliukais ar segėmis. Pasitelk vaizduotę, o ne pulk pirkti dar vienos tos pačios striukės.

3. Paltai. Itin svarbu prieš naują sezoną išvalyti paltus, kuriuos planuoji dėvėti. Pritvirtink šiek tiek laisvesnes sagas, pakeisk stringantį užtrauktuką. Gerus ir sau tinkančius paltus gali dėvėti ne vieną sezoną, o metų metus, jeigu tik tinkamai juos prižiūrėsi.

4. Spintos kapsulė. Jei skaitai mano straipsnius, net neabejoju, jog pradėjai po truputį dėliotis savo spintos kapsulę. Juk tikrai turi basic tipo baltus ir juodus trikotažo marškinėlius, juodus džinsus ar golfą – jau esi pasirengusi pavasariniam sluoksniavimui. Todėl būtų pravartu juos peržiūrėti ir atsinaujinti. Net ir basic drabužiai keičiantis sezonui keičiasi – dažniausiai pavasario/vasaros sezoną jų medžiaga yra plonesnė, pralaidesnė orui.

5. Pėdkelnės. Pavasario sezonas man visuomet asocijuojasi su plonytėmis pėdkelnėmis, be kurių neapsieisi. Todėl jei nenori kas rytą sukti galvos, ar skubėdama pro duris pamatyti nubėgusią akį – privalai negailestingai peržiūrėti savo pėdkelnių stalčių. Atnaujinti jį bent dviem poromis – storesnėmis (šaltesniems orams, apie 40 denų) ir plonesnėmis (apie 20 denų).

Agnė Gilytė
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)