Inga Stumbrienė sportuoja nuolatos

Verslininkė, dviejų vaikų mama, Inga Stumbrienė gali pasigirti idealia figūra. Ji teigia, kad sporto neatsisako ištisus metus, todėl prieš vasarą jai susiimti nereikia.

„Aš intensyviai sportuoju ištisus metus, mažiausiai 3 kartus per savaitę. Tad specialiai prieš vasarą nieko nekeičiu. Labiausiai patinka kardio pratimai, jie geriausiai ir greičiausiai sudegina nereikalingas kalorijas, turiu kardio treniruoklį ir namuose, naudoju jį, kuomet negaliu eiti į sporto salę, o trenerė padeda dirbti su viso kūno raumenimis, treniruočių metu stipriname kūną, darome jėgos ir ištvermės pratimus“,– kalbėjo I.Stumbrienė.

Inga Stumbrienė

Maisto pasirinkimas žinomai moteriai taip pat labai svarbus. Ji mano, kad geriausia visada turėti ir laikytis tam tikro režimo, prie kurio organizmas pripranta ir nepatiria staigaus šoko. Inga nėra nusistačiusi prieš dietas, tačiau labiau vertina ir palaiko sveiką ir suderintą mityba.

„Aš laikausi kelių esminių taisyklių, kurios neleidžia kisti mano kūno linijoms. Niekada nevalgau prieš naktį, vakarieniauju likus maždaug 3 valandoms iki miego. Valgau 3–4 kartus per dieną nedidelėmis porcijomis. Labai svarbu nepersivalgyti ir neapsunkinti organizmo. Leidžiu sau ir pasmaguriauti, nes labai mėgstu saldumynus, tik tai geriausia daryti pirmoje dienos pusėje“,– kalbėjo I.Stumbrienė.

Moterims, kurios siekia džiaugtis savo išvaizda ne tik vasarą, bet ir visus metus, Inga pataria laikytis kelių taisyklių.

„Pagrindiniai dalykai, kuriuos turite įtraukti į savo gyvenseną, tai sportas ir sveika, subalansuota mityba. Jei valgysite sveiką, subalansuotą maistą, neapsunkinsite organizmo nepersivalgydami ir nesimėgaukite maistu prieš naktį bei įtrauksite bent 2–3 sporto užsiėmimus per savaitę, visada džiaugsitės dailiomis kūno linijomis“,– patarė moteris.

Natalija Bunkė atskleidė šmaikštų lieknėjimo receptą

Paklausta apie sporto užsiėmimus artėjant vasarai, Natalija Bunkė šmaikščiai atsakė –„Ką tokį, kokį dar sportą?“. Moteris teigė, kad sportuoti nemėgsta, o formas jai palaikyti padeda kitokie užsiėmimai. Didžiausias pagalbininkas, anot dainininkės, yra darbas.

„Sportuoti aš nemėgstu, nepaisant to, kad mano draugas Edgaras sportuoja visą gyvenimą. Manau, jis džiaugtųsi, jei kartu eičiau į sporto salę, bet tai yra ne man. Mane tas raumenų skausmas erzina, atrodo, kad švaistau savo laiką kažkaip, nors suprantu, kad tai yra sveikatinimas“,– kalbėjo N.Bunkė.

Natalija Bunkė / Foto: MIKITA photography (Mikas Kytra ir Nikas Tėrėščenko)

Natalija pasidalino ir pačiu geriausiu receptu, kaip sulieknėti, kuriam paprieštarauti iš tiesų yra sunku.

„Kalbant apie kūno formas, aš turiu labai gerą receptą, kaip sulieknėti. Prieš vasarą labai geras svorio metimo būdas – tiesiog neėst ir užkrauti save mėgstamu darbu.

Man numesti svorio padėjo darbas. Nežinau, kiek tų kilogramų numečiau. Šiuo metu siekiu savų tikslų baisiai ir dirbu daug, ir tikrai neturiu kada pavalgyti. Būna kad tik vakare prisimenu, jog nepavalgiau pusryčių. Aišku, tai lėmė, kad mano imunitetas nusilpo, tačiau gėriau vitaminus ir viskas susitvarkė“,– minėjo N.Bunkė.

Maistą skirtingais sezonais Natalija renkasi vis kitokį. Tiesa, pasirinkimą kartais nulemia ir šeimos norai.

„Iš tiesų, aš labai mėgstu mėsą, pavasarį bulvių man norisi mažiau, jomis daugiau maitinuosi rudenį. Dabar mano racioną sudaro mėsa, daržovės. Aišku, kai gaminu maistą Edgarui ir Kristupui, tuomet ir aš valgau tą patį, o jie valgo viską. Negaminu atskirai visiems.

Pastaruoju metu tikrai numečiau svorio, jaučiu tai pagal drabužius, jie pasidarė laisvi, namuose neturiu svarstyklių. Edgaraui neleidžiu parnešti jų. Užtenka to, kad matau jog apimtys sumažėjo“,– linksmai pasakojo N.Bunkė.

Patarimų moterims Natalija taip pat negailėjo. Ji mano, kad visų pirma reikia mylėti save ir džiaugtis gyvenimu.

„Moterims linkėčiau neapsikrauti savęs per daug ir mylėti save tokią, kokia esi. Pavyzdžiui, šiandien oras iš tiesų siaubingas, nuotaikos nėra, tačiau aš pasidažiau lūpas raudonai ir jau galiu džiaugtis“,– pasakojo N.Bunkė.

Kristina Ivanova: savo organizmo pažinimui reikia laiko

Kristina Ivanova, grožio studijos „Kristina“ įkūrėja bei dainininkė, atvirauja, kad specialiai ruoštis vasarai jai nebūtina, nes ji reguliariai sportuoja visus metus.

„Du kartus per savaitę, antradienį ir ketvirtadienį aš keliauju į treniruotes. Sporto užsiėmimuose praleidžiu po valandą, kartais, jei būna ūpo nueinu ir savaitgalį. Pradėjau sportuoti dirbdama grožio studijoje, nes pajutau, kad ilgai dirbant, stovint, darant makiažus, skauda nugarą.

Man parekomendavo imtis ne masažų, o viską pradėti nuo esmės – stiprinti raumenyną. Jau po dviejų mėnesių pajaučiau rezultatą. Dirbant ant kojų 6 – 7 val. iš esmės jauti nuovargi, bet ne skausmą. Aš sportuoju padedama trenerės su savo kūno svoriu. Manau, artimiausiu laiku reikės dažniau apsilankyti baseine, paplaukioti“,– pasakojo K.Ivanova.

Mitybos pokyčius skirtingais sezonais jauna moteris taip pat jaučia. Tikriausiai, kaip ir daugelis. Šiltuoju metų laiku ji pirmenybę teikia lengvesniam maistui.

„Žiemą norisi šiltesnio maisto, sotesnio, o jau pavasarį, artėjant šiltam orui, kuomet ir rūbų mažiau reikia, nebesivelkam kailinių, norisi lengvesnio maisto. Žiemą man taip pat norisi labiau saldumynų, o vasarą jau vaisių, to sezono gėrybių, tokių kaip uogos“,– minėjo K.Ivanova.

Kristinos nuomone, kiekviena moteris gali būti graži. Jai nebūtina siekti primestų standartų, kad ji tokia būtų.

„Kiekvienai merginai, kuri stebi iš žurnalų viršelių besišypsančias lieknas merginas, linkėčiau suprasti, kad žurnaluose yra galybė fotošopo. Jau nekalbant, kad vienai tobulai nuotraukai padaryti prireikia galybės kadrų. Siūlyčiau nesivaikyti kitų žmonių standartų.

Kiekvienos merginos kūno sudėjimas yra unikalus, todėl nereikia vaikytis įvairiausių matmenų, kaip kad „90-60-90“. Pagalvokite, ar gerai jaučiatės savo kūne, jei ne, tuomet rekomenduočiau nueiti pas profesionalą į konsultaciją, ar tai pas sporto trenerį, ar mitybos konsultantą. Juk ir nesiūlome merginoms pačioms kirptis plaukus, tad ir kūną tobulinti gali padėti specialistai. Nieko per prievartą daryti nereikia“,– minėjo K.Ivanova.

Moteris atvirauja, kad ji pakankamai gerai save pažįsta ir žino, ko jai geriau nevartoti ir atsisakyti.

„Aš žinau, kad pieno negaliu vartoti, o štai varškę tik labai retai. Tie, kaip vadinu, „parūgę produktai" man visai tinka. Tačiau kitam žmogui viskas gali būti priešingai. Tad visada puiku įsiklausyti į save, ir tikrai, kai susitarsi su savimi – viskas bus daug lengviau.

Man labai padėjo bakalauro studijos, kuriose daug nagrinėjome žmogaus organizmą, anatomiją, tai leido supranti kaip tas mechanizmas veikia, kas vyksta ir pritaikyti kasdieniame gyvenime, tad visi turime klausyti savęs“,– pataria K.Ivanova.

Ingrida Martinkėnaitė mano, kad išvaizda – dėmesio sau atspindys

Grupės „69 danguje“ narė Ingrida Martinkėnaitė mano, kad sportas turi būti reguliarus ir nebūtinai labai intensyvus.

„Stengiuosi nedaryti pertraukų tarp sporto. Iš tiesų, jei sportuočiau nuo Nauju metų iki vasaros, tuomet to rezultato nebūtų. Nebūtinas intensyvus sportas, bet jis turėtų būti reguliarus.

Jei jau nepavyksta nueiti į sporto klubą, tarkime vaikas suserga, tai tuomet galima ir namie pasportuoti. Nereikia daryti didelių pertraukų, Aš nuolatos stengiuosi pasportuoti, jei patinginiauju, tai ir veidrodyje jau matau pasikeitimus. Jei nėra nuotaikos,galima padaryti jogos, tempimo pratimus, pramankštinti sąnarius – tai visada smagu“,– pataria I.Martinkėnaitė.

Moteris sutinka su nuomone, kad keičiantis sezonams, keičiasi ir mitybos įpročiai. Žiema – riebesnio maisto metas, tuo tarpu vasara – lengvesnio.

„Pagal save pastebiu, kad žiemą norisi sotesnio maisto, įvairiausių miltinių patiekalų. Norisi tos šilumos. Tuomet leidžiu sau ir mėsytės daugiau pavalgyti, o maždaug nuo kovo pradedu ieškoti šviežių daržovių. Aišku, to daryti labai desperatiškai nereikia. Jos palaipsniui atsiranda.

Ingrida Martinkėnaitė

Laikui bėgant, pavasarį daržuose ir soduose atsiranda įvairiausių žalumynų. Aš laukiu nesulaukiu, kai galėsiu mėgautis soduose užaugusiomis daržovėmis. Tai padeda išlaikyti figūrą. Žalumynai padeda lengviau išvalyti organizmą nuo per žiemą susikaupusių toksinų, pasidarai detoksikaciją tris keturias dienas ir jautiesi visai kitaip, atsiranda daugiau energijos“,– dalijasi I.Martinkėnaitė.

Kitoms dailiosios lyties atstovėms Ingrida taip pat nepagailėjo patarimų. Ji mano, kad kiekviena mūsų gali būti graži. Svarbu dėmesys, kurį skiriame sau – jis mūsų grožio atspindys.

„Moterims, kurios nori pagražinti išvaizdą, patarčiau laikytis iškeltų tikslų, jei jau nusprendėte pasikeisti. Moters grožis priklauso nuo jos pačios pastangų, kiekvienos nuopelnas yra tai, kaip ji atrodo. Jei ji savimi rūpinsis, domėsis sveika mityba, pasirinks sportą pagal savo pomėgius ir gyvenimo būdą, viskas atsispindės jos išvaizdoje. Kiekviena moteris parodo kiek ji į save įdeda.

Niekada nesivaikau kažkokių kilogramų, to linkiu ir kitoms moterims. Visuomet reikia savimi rūpintis, paskaityti knygą apie mitybą, pažiūrėti „Youtube“ kanale kokią nors treniruotę. Reikia domėtis ir viskas tikrai pasiseks, nereikia pagal šablonus atrodyti, tai senų laikų atgyvena. Dabar svarbu sveikas kūnas, o ne nualintas įvairių dietų“,– sakė I.Martinkėnaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)