Kaip ir įprasta, į patiekalo kainą neįskaičiavome tokių smulkmenų, kaip prieskoniai, druska, gabalėlis sviesto. Tiesa, kadangi už į trijų eurų sumą pavyko nupirkti 10 kiaušinių (ant kraiko laikomų vištų), o patiekalui tereikia tik 6 vienetų, panaudojome kiek daugiau aliejaus, kurio kainos neįskaičiavome, nes liko nepanaudoti 4 kiaušiniai.
Šiam patiekalui reikės:
Gaminimas:
Kiek gilesniame, bet nedideliame puode įkaitinkite aliejų (apie 200-250 ml). Supjaustykite nuskustas bulves (maždaug 3 mm griežinėliais), supjaustykite juostelėmis svogūnus.
Bulves, o vėliau ir svogūnus, pagruzdinkite aliejuje, kol suminkštės ir vos vos paruduos. Apgruzdintas bulves ir svogūnus palikite ant koštuvo ar popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai. Kol atvės bulvės ir svogūnai, suplakite 6 kiaušinius, įdėkite druskos, pipirų, šviežių prieskoninių žolelių pagal skonį.
Dideliame dubenyje švelniai sumaišykite bulves, svogūnus ir išplaktus kiaušinius. Palikite 10-15 min nusistovėti.
Įkaitinkite keptuvę, šiek tiek patepkite sviestu (arba aliejumi). Atsargiai supilkite paruoštą masę į keptuvę, tolygiai paskirstykite. Kepkite iš vienos pusės apie 5-7 minutes ant vidutinio stiprumo ugnies.
Uždėkite keptuvės dydžio plokščią lėkštę ir užtikrintu judesiu apverskite keptuvę taip, kad visas kepinys atsidurtų lėkštėje apkepusia puse į viršų. Dar kartą patepkite keptuvę sviestu ar aliejumi ir atsargiai įleiskite pyragą į keptuvę. Pakepkite 5 minutes ir pakartokite lėkštės ir keptuvės apvertimo fokusą dar kartą.
Iškeptą ispanišką bulvių, svogūnų ir kiaušinių pyragą patiekite ant stalo su lėkšte, kurioje jį apvertėte. Papuoškite salotų lapais, šviežiomis žolelėmis ar tuo, ką leidžia jūsų fantazija.
Valgykite, kol karštas. Šis patiekalas, tinka su atšaldytu fermentuotu baltųjų vynuogių ar šviesiu apynių ir salyklo gėrimu. Taip pat ir su mineraliniu vandeniu ar saldžiarūgštėmis sultimis.
Skanaus!