Trečiadienio rytas šalyje išauš jau beveik giedras su šaltuku. Šalčiausia ryto valandomis bus šiauriniuose rajonuose, kur temperatūra nukris iki 6-7 laipsnių šalčio. Mažiau spės atšalti kraštiniai pietiniai šalies rajonai, čia temperatūra pažemės iki 2-3 laipsnių šalčio. Pavojų vietomis kels plikledis, ypač rytiniuose bei pietiniuose rajonuose.

Diena bus saulėta, šviesi, be kritulių. Vėjas permainingų krypčių, nestiprus. Pirmoje dienos pusėje daugiausia pūs iš šiaurės, popiete jau padvelks iš pietų. Dienai įpusėjus temperatūra šiaurės rytinėje šalies pusėje išliks apie 0-1 laipsnį šalčio, kitur apie 1-3 laipsnius šilumos, pačiame pietiniame pakraštyje pasieks 4 laipsnius šilumos. Vakare, saulei nusileidus, vėl pasijaus nedidelis šaltukas.

Graži diena bus ir šalies sostinėje. Rytas su 3-5 laipsnių šaltuku, įdienojus apie 1 laipsnį šilumos. Panaši diena bus ir Kaune, tik temperatūra vienu kitu laipsniu tiek ryte tiek įdienojus bus aukštesnė.

Ketvirtadienį vėl staigios orų permainos. Iš pietų plūstelės jau šiltesni orai. Stipriau ims pūsti pietų, pietryčių vėjas. Tačiau lietaus debesys apsilankys tik dieną vakariniuose ir kai kuriuose šiauriniuose rajonuose.

Temperatūra naktį didesnėje šalies dalyje jau nenukris žemiau 2-3 laipsnių šalčio, o dieną šoktelės iki 6-8, pietiniuose rajonuose vietomis iki 10 laipsnių šilumos.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)