Galbūt rytoj, o gal ir poryt kaip serijinis modelis debiutuosiantis efektingos išvaizdos sportiškas kompaktinio dydžio SUV turi prieš eigą atsidarančias galines dureles patogesniam įsėdimui ir turi du bagažo skyrius – priekyje ir gale. Žvelgiant į jį galima įsivaizduoti, kokios dizaino krypties laikysis gamintojas, kurdamas ateities automobilius.

Bet tokie automobiliai bus rytoj, o šiandien bene aktualiausias stende esantis modelis – naujos kartos „Kia Soul“ elektromobilis, galintis vienu įkrovimu nuvažiuoti daugiau kaip 450 kilometrų. Tiesa, galima rinktis versiją su 39 kWh, o ne 64 kWh akumuliatoriumi – tokiu atveju nuvažiuojamas atstumas sieks 277 km (matuojant nauju ir labiau realiai sąlygas atitinkančiu režimu).

Galingesnės versijos galia siekia 150 kW (204 AG) ir net 395 Nm sukimo momentą, tad iki 100 km/h jis gali įsibėgėti vos per 7,6 s. „Kia Soul“ su mažesniu akumuliatoriumi galia siekia 100 kW arba 136 AG, o abi elektromobilių versijas nuo 20 iki 80 proc. greitojo įkrovimo 100 kW galios stotelėje galima įkrauti vos per 42 minutes.

Norintiems derinti vidaus degimo variklio privalumus su elektros energijos efektyvumu – atnaujintas „Kia Niro“ hibridas su 1,56 kWh talpos akumuliatoriumi ir jo iš tinklo įkraunama versija su 8,9 kWh akumuliatoriumi – pastaroji versija mieste vien tik elektra gali nuvažiuoti iki 65 kilometrų, mišriu režimu – iki 49 km.

Atnaujintas „Niro“ nuo šiol galimas su LED pagrindiniais žibintais, jo salonas išsiskiria geresnės kokybės apdailos medžiagomis, taip pat čia gali būti montuojamas tiek skaitmeninis prietaisų skydelis, tiek ir net 10,25 colių lietimui jautrus ekranas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)