Kauno savivaldybė į prašymą (2017 m.) įrengti pėsčiųjų zoną ar kokiais kitais būdais apsaugoti pėsčiuosius šioje gatvėje atsakė, kad lėšų tam nenumatyta.

Kaip tik ši Pušų g. dalis veda į ugdymo įstaigas (du Panemunės vaikų darželiai ir KTU inžinerijos licėjus). Pėstieji, kurių daugumą sudaro vaikai, eidami šia gatve nuolat rizikuoja patekti į nelaimingą eismo įvykį.

Kelias šia gatve eina iš gretimų Panemunės gatvių (Birutės, Vaidilos, Gailutės, Vičiūnų ir t. t.), kurių visos (išskyrus vieną trumpą – Upelio g.) turi šaligatvius (kai kurios net abiejose kelio pusėse), o pėsčiųjų zona visiškai pradingsta būtent Pušų gatve artėjant prie ugdymo įstaigų.

Š. m. vasario mėn. 12 d. nusiųstas į e-policiją įvykio aprašymas – KET pažeidimai, Kaunas, Pušų g.13. Bet iki šiol niekas nepasikeitė, eismo situacija šioje gatvėje vis dar labai nesaugi.

Šiandien (2019 03 05) su vaiku ėjome į mokyklą ir ant mūsų vos neužvažiavo automobilis. Transporto priemonės statomos bet kur, praėjimo pėstiesiems visiškai nėra net šalikelėje. Bet galbūt policija nemato pažeidimų ir pėstieji tiesiog neturėtų ta gatve išvis vaikščioti?

Komentuoja Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis

Iš tiesų Pušų gatvės atkarpoje prie krepšinio aikštelės atsižvelgus į gyventojų prašymus buvo apribotas automobilių stovėjimas nakties metu (22-6 val). Dėl netvarkingo automobilių statymo kitose gatvės dalyse buvo pranešta Viešosios tvarkos skyriui, kurio specialistai atliks patikrinimus.

Dalyje Pušų gatvės šaligatviai egzistuoja, paprastai nauji šaligatviai įrengiami, kai vykdoma gatvės rekonstrukcija. Artimiausiu metu šios gatvės rekonstruoti neplanuojame, tačiau kartu su Transporto ir eismo organizavimo skyriumi aptarsime visas galimybes, kaip užtikrinti pėsčiųjų saugumą.