Įdarbinti robotus

Tvarką mėgstančius žmones galima išskirti į dvi kategorijas: tie, kur galvoja, kad niekas kitas už juos švaresnės švaros nesukurs, ir tuos, kurie atsipalaidavę dirba arba užsiima širdžiai mielais dalykais, o švaros reikalus palieka pagalbininkams – robotams. O jų šiais laikais yra kone kiekvienai namų daliai tvarkyti – nuo visiems gerai pažįstamų siurblių, galinčių turėti ir plovimo funkciją, iki robotų stiklams, kurie akimirksniu net ir patį nešvariausią paviršių paverčia tviskančiu.

Mūsų pašnekovas linki laisvą laiką po darbų, vietoj tvarkymosi, skirti sau ar šeimai, nes to už jus niekas kitas nepadarys, o štai pasirūpinti namų švara – tikrai gali. Juolab, kad ir kainos kasdienybėje gelbstinčių prietaisų yra tikrai protingos: robotas langams kainuoja iki pusšimčio eurų, siurblys – keliskart daugiau.

Rinktis kokybiškas priemones

Renkantis valymo produktus, kuriuos naudosite tvarkydamiesi, labai svarbu atkreipti dėmesį į sudėtį – ar juose nėra nuodingų ar neigiamą poveikį sukeliančių sudedamųjų dalių, ypač, jei namuose yra vaikų ar augintinių. Kokybės aspektas taip pat galioja ir šluostėms bei kempinėms – jos turi būti pritaikytos būtent tam tikram paviršiui, kitu atveju jis gali būti pažeistas ar nuvalytas nekokybiškai.

Be to, skirtingoms namų erdvėms šluostės taip pat turi būti naudojamos skirtingos dėl higienos: pavyzdžiui, šluostė, naudojama vonios kambariui valyti, jokiais būdais negali atkeliauti į virtuvę, ar, pavyzdžiui, skuduras, kuriuo plaunamos grindys, negali pasitarnauti kaip šluostė dulkėms valyti svetainėje.

„Atrodo, elementaru, bet per ilgus darbo švaros sektoriuje metus teko ne kartą išvysti tokių atvejų” – pasakoja O. Milašius.”

Specialistų pagalba

Iš vyresniosios kartos atstovų yra tekę girdėti, jog svetimas žmogus darbo, kurį gali pasidaryti pats, geriau už tave patį neatliks. Bet ar tikrai? Sezoniniai tvarkymosi darbai, kaip, pavyzdžiui, langų, kilimų ar baldų valymas sėkmingai gali būti atiduodami į specialistų, kurių dauguma šiais ypač didelės konkurencijos laikais dirba itin kokybiškai, rankas.

„Turbūt kiekviena šeimininkė, užsilipusi ant aukštų kopečių ir stengdamasi nepriekaištingai išblizginti antro aukšto langus, bent sykį susimąsto, kad gal visgi reikėtų išsikviesti specialistų komandą – būtų ir saugiau, ir greičiau” – juokiasi verslininkas ir priduria, kad valymo paslaugų kainos tikrai yra įkandamos.

Valymas

Įrenginių pirkti nebūtina

Valymo funkciją turinčio siurblio ar kiemo plovimo mašinos prireikia tikrai ne kasdien, tad dauguma tvarką mėgstančių žmonių tokių įrenginių įsigyjimą atidėlioja dėl nenoro apsikrauti retai naudojamais daiktais ar tiesiog dėl ganėtinai didelių išlaidų, kurių prireikia norint įsigyti aukštos kokybės gaminį.

„Tai yra puikiai suprantama ir dauguma atvejų netgi pagirtina – namuose ir taip turime gausybę daiktų, apie kurių egzistavimą neretai netgi pamirštame, tad pirkti daug vietos užimantį įrenginį, naudojamą vos keletą kartų per metus tiesiog neprotinga” – teigia O. Milašius ir išsyk priduria, jog būtent todėl siūlo stambiuosius valymo įrenginius nuomuotis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)