Už tokį elgesį lietuviui skirta net 21 mėnesio laisvės atėmimo bausmė, rašo Hulldailymail.co.uk. Be to, lietuvis Mantvydas Berdovas jau pasirašė deportacijos dokumentus.

Griežtesnė bausmė skirta todėl, kad M. Berdovas užpuolė skubios pagalbos darbuotoją.

Pasak prokuroro Philipo Evanso, į ligoninę su lūžusia koja lietuvis atvyko gruodžio 8 d., 4.45 val. ryto. Ligoninės personalas nusprendė, kad jiems teikiant pagalbą, palatoje būtų ir apsaugos darbuotojas, mat lietuvis prieš gydytojus ir pacientus smurtavo ne tik žodžiu, bet ir fiziškai.

Iškviestas apsaugos darbuotojas matė rankomis mojuojantį, besikeikiantį ir rėkiantį M. Berdovą. Jo buvo paprašyta liautis, tačiau į tokius raginimus sužeistas vyras nereagavo.

„Jis kalbėjo užsienietiškai, tačiau apsaugos darbuotojas suprato, kad jis kartoja vieną nepadorų anglišką žodį“, – pridūrė prokuroras.

M. Berdovą sutramdyti padėjo kiti pacientai. Vėliau jis buvo nuvežtas į tuščią patalpą tikintis, kad ten jis nurims. Tačiau jis ir toliau buvo agresyvus, liepė apsaugos darbuotojui su juo muštis, grasino jam, kad po darbo jis bus nebegyvas, teigė žinantis, kur apsaugos darbuotojas gyvena.

Ant lūžusios kojos uždėjus gipsą, vaikiną buvo bandoma sulaikyti, tačiau M. Berdovas spjovė tai padaryti bandžiusiam žmogui į veidą.

Tai ne pirmas kartas, kai šis lietuvis teisiamas. Anksčiau jis policijos akiratyje atsidūrė dėl vairavimo neblaiviam ir vagystės iš parduotuvės. Vyras bandė slapta išsinešti 56 svarų sterlingų vertės kvepalus.

M. Berdovą ginanti advokatė Charlotte Baines pasakojo, kad į Didžiąją Britaniją jis atvyko dar būdamas nepilnametis, ketino čia pagyventi pusmetį, tačiau užsibuvo. Pasak advokatės, problemos lietuvio gyvenime atsiranda dėl per didelio piktnaudžiavimo alkoholiu.