Gediminas eteryje atvirai sakė, kad jo darbas yra ir hobis, ir pašaukimas. Ir nors juo mėgaujasi bei gali dirbti neskaičiuodamas valandų, keletą kartų per metus skiria laiko kelionei, kurios metu pasikrauna naujų jėgų ir kūrybinių idėjų. Dar šį mėnesį jis ketina išvykti į Ameriką, kur aplankys mamą ir atsipūs.

„Kai tik nurimsta dabarties triukšmas, man įsijungia kūrybinės idėjos ir miškas, tyla, nacionalinė filharmonija... Tai dažnai reiškia impulsą ir norą sukurti kažką naujo. Kai praeini šią fazę, artėji prie visiško nurimimo“, – apie retas poilsio akimirkas pasakojo jis.

Kūrybingame laidos „Puikūs pralaimėjimai“ pašnekovo darbe netrūksta ir sudėtingų pasirinkimų, kai vyrui tenka dvejoti, kuris sprendimas būtų teisingiausias. Anot jo, vienas iš būdų priimti teisingiausią sprendimą, yra įsivaizduoti save gulint karste ir tarsi į dabartinę situaciją žiūrint iš šono. „Kartais į tokį menamą grabą save paguldau ir stengiuosi įvertinti save. Jaučiu, kad jei dabar būtų padėtas ne kablelis, o taškas, gal ir visai neblogai būtų“, – su šypsena kalbėjo žinomas prodiuseris.

Seniai su kūrybiniais procesais dirbantis G. Jaunius sako, jog puikiai supranta, kad tobulybė neegzistuoja, o saikas – būtinas visur. „Šlifuojant iki begalybės galima padaryti kartais per sterilų dalyką. Tiek kalbant apie rašytinį dalyką, tiek patį gyvenimą.

Esu ketvirtukininkas, jei kalbėti apie penkiabalę sistemą. Tai yra mano problema, bet kartu, turbūt, ir stiprybė. Nesu perfekcionistas“.

Tiesa, mažai kas žino, jog Gediminas savo kelią į sėkmę pradėjo dirbdamas laidų vedėju „Marijos radijuje“, studijuodamas teologiją ir eidamas religiniu keliu.

Kaip laidoje „Puikūs pralaimėjimai“ pasakojo žinomas vyras, jis augo muzikantų šeimoje Plungėje, tad nenuostabu, kad nuo vaikystės jį supo muzika ir menas. Jam pradėjus lankyti mokyklą, iš Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijos atvyko mokytojai, kurie gabiausiems vaikams pasiūlė stoti į šią mokymo įstaigą. Gediminas buvo vienas jų. Ir nors jo mamos nesužavėjo mintis išleisti sūnų mokytis į internatinę mokyklą, būsimam prodiuseriui pavyko įgyvendinti šį savo tikslą ir mokyklą jis vis dėlto sėkmingai baigė. Dar besimokant jo gyvenime atsirado religija, kuria G. Jaunių sudomino bendramoksliai.

Katalikų jaunimo judėjime, kaip sako pats laidos herojus, jis tarsi atrado tai, ko jau kurį laiką ieškojo. Atgimimo laikotarpiu, dar iki šio gyvenimo etapo, Gediminas jau buvo išbandęs ezoteriką, biosroves ir net hipnozę. Šiandien jis sako, jog apie tai vengia kalbėti, nes gali būti neteisingai suprastas.

Norėjęs pažinti krikščionybę jis galiausiai suprato, jog per smalsumą Dievas pagavo jį ir atėjo į jo gyvenimą. „Ši patirtis man labai svarbi. Tuomet ir supratau, kad galbūt stovėjimas scenoje nėra tai, ko noriu. Nusprendžiau, kad būsiu vienuolis jėzuitas. Patyliukais pradėjau save kreipti ta kryptimi. Nesakyčiau, kad kažkas pasikeitė, bet nuo noro iki fakto yra maždaug dešimt metų, tam, kad taptum jėzuitu“.

Be darbo „Marijos radijuje“, kur ir prasidėjo jo karjera, G. Jauniui teko dirbti ilgalaikėje slaugos ligoninėje. Tai buvo laikas, kai jo gyvenime pradėjo ryškėti, kas jį traukia iš tiesų. Studijuojant teologiją broliai jėzuitai pastebėjo, jog Gedimino širdis yra kupina troškimų, kurie netelpa į anksčiau pasirinktą jo kelią. Taip galiausiai jo gyvenime atsirado televizija ir laida „Atverk duris“ su broliu Astijumi. Vėliau sekė „Farai“, „Mažieji stebuklai“ ir kt. „TV pagalboje“ ir pats atsidūriau ekrane. Tiesiog dirbdamas savo darbą atsidūriau ten, kur atsidūriau“, – šypsojosi jis.

Prodiuseris neslepia, jog jo gyvenime buvo ir alkoholio bei vakarėlių, tačiau dieną, kai tapo žinomas ir viskas tarsi apsivertė aukštyn kojomis, jis prisimena puikiai. Kartą atsikėlęs ryte ir nuėjęs į netoliese namų buvusią parduotuvę jis pastebėjo į jį atsisukinėjančius žmones. „<...> visi žiūri kreivai, nieko nesako, bet supranti, kad esi kitaip pastebimas“, – sako jis.

Ir nors šiandien be televizijos savo gyvenimo jis neįsivaizduoja, didžiausia klaida šiandien vadina manymą, jog esi kažkuo geresnis už kitus. Patyręs šou pasaulio vilkas sako, kad ir šis etapas, kai sirgo žvaigždžių liga, liko praeityje. „Dėmesys visuomet yra kvaišalai ir apsuka galvą“, – įsitikinęs jis.