„Ministerija vertino įvairias galimybes įsikurti skirtingose patalpose Kaune, tačiau šiuo metu galimybė įsikurti Kauno centrinio pašto patalpose nėra svarstoma“, – pranešime spaudai teigė žemės ūkio viceministras Venantas Griciūnas.

Tokią poziciją ministerija išplatino po to, kai apie Žemės ūkio ministerijos įsikūrimą pašto pastate užsiminė kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas.

Kauno centrinis paštas yra vienas svarbiausių tarpukario valstybės reprezentacinių statinių.

Žemės ūkio viceministro teigimu, šiuo metu baigiamos rengti ir derinti viešojo pirkimo konkurso sąlygos būsimų ministerijos patalpų nuomai.

Žemės ūkio ministerija į Kauną turėtų būti perkelta kitų metų pirmąjį ketvirtį.

Kultūros ministras antradienio rytą pareiškė, kad remonto reikalaujantis Kauno centrinis paštas gali būti panaudotas į Kauną perkeliamos Žemės ūkio ministerijos reikmėms.

„Kalbėjome apie įvairius variantus, kas taptų to pastato valdytojas. Galbūt tai sietųsi ir su Žemės ūkio ministerijos perkėlimu į Kauną, galbūt būtų kitos institucijos. Tai yra dar svarstymo stadijoje, bet manau, turėti Kaune, centre, tokį pastatą valstybės administracijos institucijoms... tikrai atsirastų, kas būtų valdytojas“, – antradienį LRT radijui sakė Mindaugas Kvietkauskas.

Anot jo, svarbiausia, kad unikalus tarpukario modernizmo architektūros pavyzdys liktų atviras visuomenei.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)