Straipsnyje, kuris turėtų pasirodyti keliuose didžiuosiuose Europos laikraščiuose, tarp jų „Die Welt“, „The Guardian“, „El Pais“ ir „Corriere della Serra“, E. Macronas taip pat pakartojo savo raginimą stiprinti bendradarbiavimą saugumo srityje ir pabrėžė, jog būtina laikytis bendros prieglobsčio politikos migrantų krizei spręsti.

„Nuo Antrojo pasaulinio karo Europa dar niekada nebuvo tokia reikalinga. Ir dar niekada Europa nebuvo tokiame pavojuje“, – rašo E. Macronas savo straipsnyje, kurį daugelis apžvalgininkų laiko jo rinkimų kampanijos prieš gegužę vyksiančius Europos Parlamento rinkimus startu.

Prezidentas pateikė virtinę iniciatyvų, kurių ES galėtų imtis, kad geriau apsisaugotų ir sugrįžtų prie savo esminių vertybių.

„Europinė demokratinių valstybių apsaugos agentūra kiekvienai valstybei narei parūpintų Europos ekspertų, kurie rūpintųsi rinkimų procesų apsauga nuo kibernetinių atakų ir manipuliacijų“, – rašo E. Macronas.

Jo nuomone, taip pat derėtų uždrausti Europos politinių partijų finansavimą iš užsienio. Be to, anot E. Macrono, taip pat reikėtų sutarti dėl taisyklių, draudžiančių neapykantą ir smurtą kurstančius pasisakymus internete.

Sausį E. Macronas pareiškė, kad „Brexit“ referendumo kampanija buvo „manipuliuojama iš išorės pasitelkus tai, ką mes vadiname melagingomis naujienomis“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)