Kaip informuojama pranešime spaudai, susitarimą dėl būsimo bendro darbo pasirašė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS), Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS – LKD) partijos, partijos „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Lazdijų skyrių pirmininkai Benius Rūtelionis, Audrius Klėjus, Albinas Žymančius ir Saulius Petrauskas.

„Permainų koalicija“ save įvardijanti naujoji politinė dauguma sako esanti pasiryžusi įgyvendinti ambicingą rinkimų programą ir Lazdijų kraštą padaryti „iš tikrųjų laisvą ir laimingą“.

„Rinkimų kampanijos metu iškelta idėja vienytis toms partijoms, kurios ne tik žada, bet ir yra nusiteikusios įgyvendinti pokyčius Lazdijų krašte virto politinių jėgų koalicija šiandien. Ši koalicija yra pasirengusi atsakingam ketverių metų darbui Lazdijų rajone“, - teigia „Permainų koalicijos“ remiama kandidatė į Lazdijų rajono mero pareigas, žemės ūkio viceministrė Ausma Miškinienė.

A.Miškinienė antrajame rinkimų ture dėl Lazdijų rajono merės posto varžysis su šiuo metu Lazdijų rajono savivaldybės mero pareigas einančiu Artūru Margeliu, kuris į šiuos rinkimus ėjo su savo įkurtu visuomeniniu rinkimų komitetu „A. Margelio komanda „Pirmyn“.

„Skirtingų partijų sugebėjimas susivienyti vardan Lazdijų rajono savivaldybės ir jos gyventojų gerovės yra naujos politinės kultūros rajone požymis. Jei tikslu yra ne valdžia, o žmogus – pergalės nesulaikys jokios „juodosios“ rinkimų technologijos. Aš džiaugiuosi, kad mes visi, susitarimo partneriai, išlaikėme politinę kultūrą ir pagarbą vieni kitiems visą nelengvą rinkimų kampanijos laikotarpį, ir būtent ši abipusė pagarba ir sąžininga rinkimų kampanija lėmė tai, kad pokyčiai Lazdijus pasieks jau netrukus“, - teigia Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos Lazdijų skyriaus pirmininkas Audrius Klėjus.

Kovo 3 d. vykusiuose Lazdijų rajono savivaldybės tarybos rinkimuose, išankstiniais duomenimis, LVŽS laimėjo 6, TS – LKD – 5, LSDP – 2, partija „Tvarka ir teisingumas“ – 1 tarybos nario mandatą. Lazdijų rajono savivaldybės tarybą sudaro 25 nariai.