Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga gavo 11,15 proc., Liberalų sąjūdis – 5,9 proc., Darbo partija – 5,1 proc., o Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga – 5,03 proc. rinkėjų balsų.

Karbauskis: jeigu Vilniui vadovautų Matijošaitis, taip nebūtų

„Ką remsime Vilniuje nuspręs skyrius. Aš galiu pasakyti tik savo asmeninę nuomonę, kad remčiau ir remiu Artūrą Zuoką, nes kalbant apie Šimašių, Vilnius dar 4 metams pasmerktas sąstingiui. Aš nematau jokios programos, nematau jokios vizijos. Būtų galima įvardyti 10 projektų, kuriuos nacionaliniu mastu daro Kaunas, tai nebūtų sunku.

Pavyzdžiui, naujas didžiulis baseinas, kuris atitinka net pasaulinius reikalavimas, toliau – mokslo sala, kitas projektas – Koncertų rūmai, stadionas. Labai geras palyginimas būtų Vyčio klausimas, kiek metų Vilnius sprendė šį klausimą, o Kaunas tą klausimą išsprendė per tris mėnesius. Čia tik palyginimas. Jeigu Vilniui vadovautų Matijošaitis, o ne Šimašius, tai seniai aikštėje stovėtų Vytis ir niekas apie tai nebešnekėtų. Dar vienas pavyzdys – Nacionalinis stadionas. Čia yra pavyzdys, kaip reikia tyčiotis iš Lietuvos žmonių“, - laidoje „DELFI diena“ sakė R. Karbauskis.

Ramūnas Karbauskis

Taip pat „valstiečių“ lyderis tikino, kad buvo didesnis optimistas prieš rinkimus, o kai kurie skaičiavimai – nuvylė.

„Kiekvienas rinkėjas turėjo savo pasirinkimą. Bet kuriuo atveju laimi tik vienas, nes sąrašų buvo labai daug. Rinkimuose visi laimingi negali būti, tačiau manau, kad Lietuvos žmonės suvokia, kad išrenkamas vienas, o tai ir yra daugumos valia. Taigi reikia gerbti tą sprendimą. (…) Aš turiu pripažinti, kad buvau didesnis optimistas, tačiau optimistiniai skaičiavimai nepasitvirtino, bet mūsų padaugėjo trečdaliu, patekome miestuose į tarybas, vienintelis praradimas Kaune, tačiau pritrūko kelių šimtų balsų, žinoma, džiaugiamės Matijošaičio pergale. Kita vertus, patekome į Vilniaus, Klaipėdos tarybas, tai yra istorinė pergalė. Galima vardyti nemažai miestų“, - laidoje neslėpė R. Karbauskis.

Džiaugiasi komitetų pergalėmis

R. Karbauskis neslėpė, kad džiaugiasi komitetų pergalėmis.

„Taip, mes nesurinkome daugiausią mandatų, tai yra faktas, tačiau mūsų padaugėjo trečdaliu. Mūsų didžiąją dalį surinko komitetai, bet aš džiaugiuosi komitetų pergalėmis, partijoms yra kur stiebtis. Jeigu nepriklausai konservatoriams, tai nereiškia, kad negali būti politikoje. Aš manau, žmonės padarė teisingą sprendimą“, - sakė R. Karbauskis.

Tiesa, anot jo, po šių rinkimų laukia nauji uždaviniai.

Ramūnas Karbauskis

„Pirmiausia mes stengsimės išlošti tas apygardas, kuriose mes patys kandidatuojame. Po to, kalbant apie mūsų potencialius partnerius, tiesa, dar neteko šnekėtis su lenkais, „Tvarkos ir teisingumo“ partija, pasidomėsime, kas ką siūlo. Kitas klausimas bus, kaip apsispręs skyriai. Bet kokiu atveju po šių rinkimų mūsų turėtų padaugėti“, - „DELFI diena“ sakė R. Karbauskis.

Paklaustas apie tai, ar komitetus reikia leisti ir Seimo rinkimams, R. Karbauskis tikino, kad pirmiausia reikia pažiūrėti, ar tai neprieštarauja Konstitucijai.

„Neatsakysiu nei taip, nei ne. Reikia žiūrėti, kad tai neprieštarautų mūsų Konstitucijai, bet problemos aš nematau, tai yra mano nuomonės. Žmonės tada turi didesnį pasirinkimą“, - sakė R. Karbauskis.

„Valstiečių“ lyderis taip pat džiaugėsi rezultatais Klaipėdoje ir kituose miestuose.

„Jeigu kalbėtume apie Klaipėdą, ten įvyko tiesiog tektoninis lūžis ir supratau, kad Klaipėdoje mes būtent ir galėsime laimėti rinkimus. Taip pat mes galime laimėti rinkimus ir Marijampolėje. Atitinkamai mes ir Klaipėdoje, ir Marijampolėje neturėjome nei vieno tarybos nario, o dabar kalbama apie tai, kad galbūt šiuose miestuose mes laimėsime“, - sako R. Karbauskis.

VRK duomenimis, visuomeniniai komitetai bendrai surinko daugiausia rinkėjų balsų – beveik 27 procentus.

„Valstiečių“ vadovas atkreipė dėmesį, kad pirmą kartą LVŽS turės atstovų didmiesčių tarybose – Vilniaus, Klaipėdos, Marijampolės, Palangos.

Partijos pirmininkas tvirtino skatinsiąs „valstiečius“ įvairiose savivaldybėse sudaryti kuo platesnes koalicijas.