Tai pranešė Teismų komiteto pirmininkas Jerroldas Nadleris, pareiškęs, jog „visiškai aišku“, kad prezidentas D. Trumpas trukdė vykdyti teisingumą.

Niujorkui atstovaujantis demokratas sakė, kad Atstovų Rūmų Teismų komitetas prašys dokumentų iš Teisingumo departamento, prezidento sūnaus Donaldo Trumpo jaunesniojo, taip pat pagrindinės D. Trumpo įmonės „Trump Organization“ vyriausiojo finansininko Alleno Weisselbergo.

Tikėtina, kad dokumentų bus paprašyta ir iš buvusio Baltųjų rūmų administracijos vadovo Johno Kelly bei buvusio Baltųjų rūmų patarėjo teisės klausimais Dono McGahno, sakė J. Nadleris.

„Ketiname inicijuoti tyrimus dėl piktnaudžiavimų valdžia, korupcijos ir trukdymo vykdyti teisingumą, – sakė Teismų komiteto vadovas. – Padarysime viską, kad gautume tuos įrodymus.“

Paklaustas, ar mano, kad T. Trumpas trukdė vykdyti teisingumą, J. Nadleris atsakė: „Taip, manau“.

J. Nadleris nevadina šio tyrimo apkaltos tyrimu. Anot jo, šiuo metu daugumą Atstovų Rūmuose turintys demokratai tiesiog dirba savo darbą – „gina teisės viršenybę“ po to, kai respublikonai dvejus pirmuosius D. Trumpo kadencijos metus „saugojo prezidentą nuo bet kokios deramos atskaitomybės“.

„Esame dar toli nuo sprendimų“ dėl apkaltos, sakė J. Nadleris.

Sekmadienį D. Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“ vėl užsipuolė tyrimą dėl Rusijos. Prezidentas rašė, kad tai šališkas tyrimas, kuriuo nesąžiningais būdais siekiama diskredituoti jo pergalę 2016-ųjų valstybės vadovo rinkimuose.

„Esu nekaltas žmogus, kurį persekioja kai kurie labai blogi, konfliktiški ir korumpuoti žmonės, dalyvaujantys Raganų medžioklėje, kuri yra nelegali ir kuriai neturėjo būti leista prasidėti. Ir visa tai tik todėl, kad aš laimėjau rinkimus!“ – rašė prezidentas.