„Jeigu nebūtų nė vieno mero, tai, aišku, nuviltų“, – sekmadienio vakarą BNS partijos būstinėje sakė G. Kirkilas.

„Mes debiutuojame rinkimuose, ką laimėsime tas bus mūsų, tiek, kiek bus ir gerai bus“, – tvirtino jis.

Jis tikisi, kad partijai pavyks laimėti nuo 50 iki 80 tarybų narių mandatų.

G.Kirkilas teigia neturintis vieno atsakymo, kodėl miestuose rinkėjai mažiau aktyvesni, negu rajonuose.

„Sunku pasakyti, kodėl. Kai kuriomis partijomis nusivylę yra. Rajonuose gal yra daugiau valstiečių rinkėjų. Jie aktyvesni yra“, – BNS teigė G. Kirkilas.

„Klaipėdoje liberalai subyrėjo, jiems ištikimas rinkėjas, matyt, neatėjo. Vilniuje kita situacija. Čia gali būti netikėtumų. Lenkai gali gerai sudalyvauti. Jų rinkėjų ateina labai daug. Dvigubai daugiau nei lietuvių. Jų kandidatė eina trečia“, – kalbėjo G. Kirkilas.

Parlamentarė Irena Šiaulienė BNS kalbėjo, kad kaimiškose vietovėse rinkimų aktyvumas didesnis, nes ten gyventojai stropesni.

„Visada kaimo žmonės stropesni. Tradiciškai. Kita vertus, matyt, žmonės patenkinti iš esmės, jeigu neina „prieš“ balsuoti, nemato reikalo. Nors šiuo metu kai kuriuose rajonuose ir miestuose yra iš ko rinktis, akivaizdu, kad lygiaverčiai pretendentai yra ir kiekvienas balsas svarbus“, – BNS sakė I. Šiaulienė.

Parlamentarė taip pat stebėjosi sumenkusiu rinkėjų aktyvumu miestuose net ir turint galvoje tai, kad tiek daug susikūrė visuomeninių komitetų.

Socialdemokratų darbo partija buvo įkurta skilus Socialdemokratų partijai. G. Kirkilas ir dar dalis kitų įtakingų socialdemokratų nesutiko su partijos naujojo vadovo Gintauto Palucko inicijuotu socdemų pasitraukimu iš valdančiosios koalicijos su „valstiečiais“. Pasitraukusieji iš G. Palucko vadovaujamų sociademokratų gretų įkūrė naują partiją ir Seime liko valdančiojoje koalicijoje.

Iš viso partija yra iškėlusi 15 kandidatų tiesioginiuose merų rinkimuose, ir 26 kandidatų į tarybas sąrašus savivaldybėse.

Iki šiol Socialdemokratų darbo partija turėjo du merus – Klaipėdos rajonui vadovavo Vaclovas Dačkauskas, o Širvintų rajone – į šią partiją atėjusi palikusi „darbiečius“ Živilė Pinskuvienė.