21 val. į „Vieningas Kaunas“ būstinę pradėjo rinktis kandidatai į Kauno miesto tarybą ir juos palaikantys žmonės. Čia visą vakarą bus laukiama savivaldybių tarybos rinkimų rezultatų. Kartu su Visvaldu Matijošaičiu stebėti ir sekti rezultatų atvyko ir mero sūnūs: Dainius Matijošaitis ir į miesto tarybą kandidatuojantis Šarūnas Matijošaitis. Netrūksta čia ir jau esamų tarybos narių – Česlovas ir Juratė Norvaišai, Visvaldas Varžinskas, vicemerai Andrius Palionis ir Rasa Šnapštienė.

Tarp svečių galima sutikti ir Kauno valstybinio muzikinio teatro vadovą Benjaminą Želvį administracijos direktorių Vilių Šiliauską, kandidatą į miesto tarybą Saulių Bartašką, Kauno „Žalgirio“ direktorių Paulių Motiejūną.

Pačio V. Matijošaičio laukia neeilinis vakaras – tik atvykūsį į rinkiminę visuomeninio rinkimų komiteto būstinę merą pasitiko būrys žurnalistų. Antros kadencijos siekiantis meras noriai ir kantriai atsakinėja ir ne į pačius patogiausius klausimus.

Be antros kadencijos siekiančio V. Matijošaičio, į Kauno miesto mero postą kandidatuoja: „Lietuvos centro partijos“ Kauno skyriaus vadovė Rūta Andriuškevičienė, Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovė Jurgita Šiugždinienė, socialdemokratas Gintaras Černiauskas, „Tvarka ir teisingumas“ partijos deleguotas Antanas Navakauskas, „Darbo partijos“ atstovas Martynas Maulė bei liberalas Simonas Kairys.

Suskaičiavus pirmųjų 4 Kauno apylinkių rezultatus – V. Matijošaitis yra surinkęs daugiau nei 72 proc. rinkėjų balsų. Antroje vietoje su kiek daugiau nei 18 proc. – Jurgita Šiugždinienė. Po tokios žinios „Vieningas Kaunas“ būstinėje jau garsiai kalbama apie dabartinio mero pergalę.

Iš viso dėl 41 Kauno miesto savivaldybės tarybos nario mandato varžosi 299 asmenys. 91-oje rinkiminėje apygardoje kauniečiai galėjo atiduoti savo balsus. 20 val. užsidarius rinkiminių apygardų durims, Kauno miesto savivaldybėje rinkimų dieną buvo užfiksuotas 50,59 proc. rinkėjų aktyvumas. Iš anksto balsavo 0,96 proc. gyventojų.

Dar prieš vidurdienį Kaune, Laisvės alėjoje esančioje Aušros rinkimų apylinkėje, DELFI kalbinti kauniečiais nebuvo visiškai vieningi dėl rinkimuose Kaune baigties. Tačiau, remiantis apklaustų gyventojų teiginiais, persvarą, didesnę tikimybę laimėti bei turėti daugiausiai vietų miesto savivaldybės taryboje Kaune turi Visuomeninis rinkimų komitetas „Vieningas Kaunas“ bei jos lyderis Visvaldas Matijošaitis.

Netgi už kitus kandidatus į merus bei partijas balsavę rinkėjai pripažino, kad nelabai tikisi, jog V. Matijošaitis bei jo komanda gali užleisti pozicijas. Vienas konservatoriams simpatijas jaučiantis vyras apgailestavo, kad jo palaikoma partija didesnį dėmesį Kaunui šį kartą neskyrė.

„Mero rinkimuose balsavau už Simoną Kairį. Dabartinį merą vertinu gerai, džiaugiuosi matydamas, kokie pokyčiai yra padaryti, bet, manau, kad šiuo metu reikia kitokių pokyčių. Infrastruktūra ir ūkis yra sutvarkyti pakankamai, toliau reikia keliauti su mokslo ir inovacijų pritraukimu į Kauną.

Dėl miesto tarybos apsispręsti buvo nelengva, kiekvienais metais balsuoju už savo partiją, tai yra už Tėvynės sąjungą – Lietuvos krikščionis demokratus. Iš tikro, buvo sunku ir gaila, ypač žiūrint į kandidatus, kad konservatoriai labiau koncentruojasi į sostinės savivaldybių rinkimus, ten daugiau daugiau ryškesnių žmonių, ypatingai mero rinkimuose. Jei renkiesi asmenybę, o ne partiją, šioje vietoje buvo sunkiau. Bandėme kažkaip rinktis“, – atviravo kaunietis Tautvydas.