2017 metais Belgrade auksą laimėjusi 26-erių lietuvė šįkart pirmaisiais bandymais įveikė 1 m 79 cm, 1 m 83 cm, 1 m 87 cm, 1 m 91 cm, 1 m 94 cm ir 1 m 97 cm, bet visi trys mėginimai peršokti 1 m 99 cm buvo nesėkmingi.

Nugalėjo 2 m 1 cm aukštį įveikusi rusė Marija Lasickienė, sidabras atiteko 1 m 99 cm peršokusiai ukrainietei Julijai Levčenko.

Finale kovojo 12 sportininkių.

„Nesinorėjo iškeisti aukso į bronzą, bet po visų sunkumų, traumų, dvejų metų duobės, kada daug kas buvo nusivylę, galbūt nurašę, nebetikėjo manimi, tai yra įrodymas, kad dar turiu sportinio pykčio, charakterio. Galiu pakovoti net kai ne viskas yra idealiai gerai“, – šypsojosi A.Palšytė, įvardinusi ir nesėkmingų šuolių priežastį.

„Pradėjome nuo to aukščio, nuo kurio dažniausiai pradedame treniruotėse, kad neužsisėdėčiau. Turiu šiokių tokių problemyčių su nugara ir kuo daugiau sėdžiu, tuo yra sunkiau. Pagalvojome, kodėl neprasišokinėjus, ir jei viskas seksis gerai, pavyks peršokti iš pirmų bandymų visus aukščius, turėčiau neišnaudoti labai daug jėgų

Gal būčiau kitaip nusiteikusi 199 cm šuoliams, bet varžybų teisėjas prieš startą pasakė, kad esu griežtas, jūsų yra dvylika ir turėsite skubėti. Bandymui pasiruošti tas 30 sekundžių laikas, kuris buvo įvestas prieš metus, techninėms rungtims yra per trumpas. Man nusiteikti geram bandymui ir galvoje paruošti šuolį laiko pritrūko.

Kai viskas pasibaigė, kurį laiką sėdėjau ne visai patenkinta savo vieta ir savo pasirodymu. Galiausiai nuėjau prie trenerės ir ji pasakė „nusišypsok, juk viskas gerai“. Tada supratau, kad tikrai – neblogai. Tas žingsnis į vasarą yra tikrai padarytas, yra labai daug taisytinų dalykų, kuriuos ištaisius bus tik pirmyn, o ne atgal“, – pasibaigus varžyboms kalbėjo A.Palšytė.

Airinė Palšytė

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir premjeras Saulius Skvernelis pasveikino A. Palšytę su laimėtu medaliu.

Pasak šalies vadovės, šis garbingas medalis – apdovanojimas už įdėtą darbą ir ryžtingą nusiteikimą siekti geriausių rezultatų. Prezidentė pabrėžė, kad tai puikus sportininkės pastangų įvertinimas. Valstybės vadovė palinkėjo, kad šis apdovanojimas padrąsintų šuolininkę į aukštį A. Palšytę įveikti dar didesnius iššūkius, treniruotis ir laimėti.

Premjeras S.Skvernelis pažymėjo, kad šiomis dienomis lengvosios atletikos entuziastai įdėmiai seka Lietuvos sportininkų pasirodymus. „Nuoširdus ačiū jums, sveikiname su iškovotu bronzos medaliu. Didžiuojamės jumis, jūsų ištverme, stiprybe ir ryžtu. Ačiū, kad garsinate mūsų valstybę visoje Europoje. Linkiu didelės sėkmės ir gražių pergalių ateities čempionatuose“, – sakoma premjero sveikinime.

A. Palšytės bronzos medalis yra vienintelis Lietuvos apdovanojimas šių metų čempionate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (137)