„Taip, aš tikiuosi absoliučios pergalės. Tai yra pirmas mūsų egzaminas prieš visą tautą po 2,5 metų darbo Seime“, - sakė R. Karbauskis.

Anot jo, išaugo nauja rinkėjų karta, todėl „valstiečiai“ gali sulaukti dar daugiau balsų.

„Per tuos 2 metus nuo praėjusių Seimo rinkimų užaugo nauja rinkėjų kartą. Aišku, nežinau, kiek toji karta aktyviai dalyvavo, bet tikiuosi, kad dalyvavo, manau, kad svarbiausia, jog Savivaldos tarybų nariai dabar suprastų, kad nereikia kartoti tų klaidų, kurias darėme mes Seime, kai partijos nesugebėjo perlipti per save. Siūlysiu sudaryti plačias koalicijas, vardant žmonių, kurie dalyvavo rinkimuose“, - žurnalistams sakė „valstiečių“ lyderis.

Jis taip pat pakartojo, kad viena iš pagrindinių „valstiečių“ užduočių – sulaukti daugiau balsų nei per praėjusius rinkimus.

„Aš galiu pasakyti, kad Sinkevičius yra pats geriausias kandidatas, joks kitas kandidatas nėra toks geras. Kalbant apie didžiuosius miestus, savo atstovų anksčiau neturėjome, dabar tikiuosi, kad šie rinkimai užtikrins, kad mes turėsime žmones tose savivaldybėse. Tikiuosi, kad galėsime tarnauti miesto žmonėms“, - kalbėjo R. Karbauskis.

„Valstiečių“ lyderis dar kartą pakartojo, kad tikisi ir jaunosios kartos balsų.

„Nežinau, jeigu klausė tėvų ar senelių, tai turbūt daug balsų sulauksime. Jeigu vaikai, kurie balsuoja pirmą kartą, klausys tėvų, bet dažniausiai jauni žmonės sprendžia patys, bet kokiu atveju, jeigu jie balsavo, aš esu jiems dėkingas“, - žurnalistams kalbėjo R. Karbauskis.

Politikas tikina, kad opozicijos ir pozicijos prieštara savivaldos lygiu nėra taip svarbu, kaip nacionaliniu lygiu, tad, tikino R. Karbauskis, į koalicijų sudarymą rajonuose centinė partijos valdžia nesikiš.

„Pas mus sprendžia patys skyriai ir atitinkamai mes nesikišame į šį procesą. Galiu labai aiškiai pasakyti, kad mes rekomenduosime kuo platesnes koalicijas, kad nebūtų savivaldoje žaidžiama pozicija-opozicija. Tai savivaldybėje nėra taip svarbu kaip nacionaliniu lygiu“, - žurnalistams sekmadienio vakarą sakė R. Karbauskis.