„Aš savo nuotaiką, bet ir bendruomenės nuotaiką, įvardyčiau gana optimistiškai. Tikrai nenorėčiau pasakyti, kad šie rinkimai gali būti įvertinami vienareikšmiškai. Tikimės neblogo rezultato. Tikimės palaikymo. Dėkojame tiems, kurie palaikė, pažiūrėsime, kiek tokių buvo. Tačiau šie rinkimai – sunkiai prognozuojami. Nebedaug liko laukti“, - sako G. Landsbergis.

Anot jo, yra skaičiavimai, kuriais remiantis, konservatoriai gali sulaukė įspūdingos sėkmės.

„Yra tokie skaičiavimai, kad konservatoriai bus pirmieji. Tie skaičiavimai leidžia taip spėti, manyti, kad dėl įvairių politinių pokyčių, tarkime, dėl liberalų nevieningai pasiskirsčiusių balsų, taip pat dėl naujų komitetų, yra tikimybė, kad konservatoriams pasiseks. Tai yra ambicija, pažiūrėsime, ar pavyks tai pasiekti“, - tikino konservatorių lyderis.

Paklaustas, kiek merų postų tikisi, G. Landsbergis nenorėjo spėlioti dėl tikslaus skaičiaus.

„Nenorių spėlioti, tačiau merai yra kaip mažieji prezidentiniai rinkimai. Kiekvienas kandidatas turi sutelkti daugiau nei tik savo partijos balsus. Reikia užgriebti ir kitų partijų balsus. Pavyzdžiui, per praėjusius rinkimus buvo daug staigmenų, sulaukėme palaikymo iš kai kurių miestų, kur net nesitikėjome. Akivaizdu, kad tai yra labai dinamiški rinkimai, tikiuosi pokyčių. Galbūt laimėsime naujų pozicijų, galimybės yra atviros. (…) Kelia nerimą tik tai, kas buvo anksčiau, kai kurie „valstiečių“ veiksmai“, - sako G. Landsbergis.

„Aš tikiuosi, kad šią naktį nebus sudarinėjamos koalicijos“, - tikina G. Landsbergis.