Jeigu JK pasirašys Išstojimo iš ES sutartį, pereinamuoju laikotarpiu, iki 2020 metų pabaigos, bus taikomi šiuo metu galiojantys Socialinės apsaugos sistemų koordinavimo reglamentai. JK paskirtos pensijos bus mokamos Lietuvoje gyvenantiems tos šalies piliečiams. Nustatant teisę į pensiją bus sumuojamas Lietuvoje ar kitoje ES šalyje ir JK įgytas darbo stažas, bet kiekviena šalis mokės pensijos dalį už joje įgytą stažą.

Nustatant teisę į ligos, motinystės, tėvystės ir vaiko priežiūros, nedarbo išmokas bus sumuojamas JK ir Lietuvoje įgytas socialinio draudimo stažas.

Vis dėlto Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pažymi, kad stažas nedarbo išmokai bus sumuojamas tik tada, kai paskutinis darbo laikotarpis įgytas Lietuvoje. Tačiau JK traukiantis su Išstojimo sutartimi pereinamuoju laikotarpiu bus galimybė gauti nedarbo išmoką JK, bet darbo ieškotis Lietuvoje.

JK piliečiai, nusprendę likti gyventi Lietuvoje, turės teisę į socialines pašalpas bei šilumos, karšto ir geriamojo vandens kompensaciją, kadangi ji skiriama nepriklausomai nuo žmogaus turimos pilietybės. Taip pat Lietuvoje gyvenančiai JK piliečių šeimai vaiko išmoka vaikui bus skiriama pagal Lietuvoje galiojančius įstatymus.

Tačiau, jei vienas iš vaiko tėvų dirba ar gyvena JK ir ten įgyja teisę į išmoką vaikui, tokiu atveju išmoka vaikui bus mokama pagal šiuo metu galiojančius ES socialinės apsaugos sistemų koordinavimo reglamentus - taip pat, kaip iki „Brexito“.

Vis dėlto, jeigu JK nepasirašys Išstojimo sutarties, JK paskirta pensija JK piliečiui bus mokama arba nemokama, priklausomai nuo nacionalinių tos teisės aktų. Lietuvoje planuojama atitinkamai pakeisti Socialinio draudimo pensijų įstatymą, kad būtų sumuojamas JK iki išstojimo iš ES įgytas stažas.

Taip pat planuojama atitinkamai pakeisti Lietuvos nacionalinius teisės aktus ir nustatyti, kad skiriant ligos, motinystės ir nedarbo išmokas būtų atsižvelgiama į JK iki „Brexito“ įgytą stažą.

Jei JK pasitrauks be Išstojimo sutarties, vaiko išmokoms bus taikomi tik Lietuvoje galiojantys įstatymai.