„Mano ten nėra nė vieno žodžio, apie ką ten kalba eina, ten viskas buvo sukurta, – apie jam keltus kaltinimus teigė K. Pūkas. – Aišku, kaip provokacija, kur buvo rodyta televizijoje... Gal matėte, kur klausė: „Ką man daryti, jei labai užsimanysiu draugo?“, aš atsakiau: „Imk šaltą bliūdą ir atsišaldyk“. Tai vienintelis, ką aš pasakiau. Negalvojau, kad jie įrašą daro. Tai čia tuo kaltinti mane reikia? Džiaugiuosi, kad yra teisingumas, tik kad sveikatą sugadino, turėjau išeiti iš darbo.“

Ikiteisminis tyrimas dėl seksualinio priekabiavimo pradėtas prieš dvejus metus, 2017 metų kovą. K. Pūkas iš Seimo atsistatydino 2018 m. sausį, prieš pat balsavimą dėl jo mandato panaikinimo.

K. Pūkas teigė, kad kitų rinkimų metu jau nesieks vėl patekti į Seimą. Jo teigimu, dabar svarbiausia „dėl skandalo sugadinta sveikata“. „Reikia sveikatą susitvarkyti, man vėžį įvarė tas visas skandalas. Viskas dėl nervų. Dabar gydausi nuo vėžio, šiandien buvau Vėžio institute, – teigė K. Pūkas. – Operavo, bet dar vis tiek yra metastazė.“

Jo teigimu, dėl ligos kaltas sukeltas stresas: „Vėžys – nuo streso. Daugiau nuo nieko“.

Nuosprendis dar gali būti skundžiamas, tačiau K. Pūkas teigia, kad jam tai – nesvarbu. „Tegul skundžia, – kalbėjo K. Pūkas. – Nieko ten nėra. Man reikia paduoti juos į teismą už tokius (dalykus – DELFI). Kiek jie man žalos pridarė su savo interesais. Aš nė vienam žmogui niekad jokio įžeidimo nesu pasakęs. O tiek iškentėti visą tą puolimą šlykštų.“

Teisminis procesas truko dvejus metus, tačiau, K. Pūko teigimu, pinigais jis išlaidų neskaičiuoja: „Kainavo sveikata ir nervai“.

Šiuo metu, K. Pūko teigimu, pagrindinė veikla – dukros auginimas. Buvusio Seimo nario dukra gimė 2017-ųjų pabaigoje. Tai – dešimtasis jo vaikas.

K. Pūkas buvo išteisintas kaip nepadaręs veikų, turinčių nusikaltimo ar baudžiamojo požymių. Prokuratūra prašė buvusiam politikui skirti 1800 eurų baudą. Nuosprendis nėra galutinis ir dar gali būti skundžiamas.

K. Pūkas davė parodymus teismui, tačiau kaltės nepripažino. Jam mestus kaltinimus jis vadino pasakomis. Nuo pernai vasaros vykusiuose posėdžiuose teismas apklausė nukentėjusiąsias, liudytojus. Išklausyti nuosprendžio buvo atvykusi ir viena nukentėjusioji. Byla nagrinėta neviešai.

Ikiteisminis tyrimas dėl seksualinio priekabiavimo pradėtas 2017 metų kovo mėnesį. Jį atliekant nustatyta, kad būdamas Seimo nariu K. Pūkas kelis mėnesius galėjo priekabiauti prie pagal tarnybą ar kitaip priklausomų asmenų. K. Pūkas iš Seimo atsistatydino 2018 metų sausį prieš pat balsavimą dėl jo mandato panaikinimo. Konstitucinis Teismas paskelbė, kad jis pažeidė Konstituciją priekabiaudamas prie padėjėjų ir jomis pretendavusių tapti merginų.