Reikia suprasti priežastis, kodėl veidas ir kaklas apdrimba, ir šalinti tas priežastis. Jas aptarsime šiame straipsnyje:

1. Nuolat naudojatės išmaniuoju telefonu

Jeigu dažnai naudojatės išmaniuoju telefonu ar planšetiniu kompiuteriniu, didelė tikimybė netrukus veidrodyje išvysti (o gal jau išvydote) vadinamąjį „išmaniojo telefono veidą“, kuris formuojasi, kai ilgai žiūrime žemyn. Plastikos chirurgas Mervynas Pattersonas perspėja, kad nuolatinis naudojimasis išmaniaisiais telefonais gresia liūdnomis pasekmėmis – veidas praranda formą, atsiranda raukšlių ir pagurklis.

2. Visiškai atsisakėte riebių produktų

Sveikata besirūpinantys žmonės dažnai atsisako riebių ar keptų produktų. Bet visiškai atsisakyti riebalų nesveika odai. Kai kurios riebalų rūgštys, kaip antai, omega trys ir omega šeši, užtikrina ląstelių membranos elastingumą, stiprina imuninę sistemą ir, remiantis kai kuriais moksliniais tyrimais, mažina riziką susirgti vėžiu.

3. Sutrikusi hormonų pusiausvyra

Viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl oda netenka elastingumo, yra estrogeno trūkumas. Šis moteriškas hormonas stimuliuoja odos fibroblastus, gaminančius elastiną ir kolageną. Dėl to moterims, kurių organizme per mažai estrogeno, oda greičiau nukąra ir atsiranda ankstyvų raukšlių.

4. Valgote per daug saldumynų

Prirašyta daugybė knygų apie cukraus žalą. Pasirodo, per didelis cukraus kiekis veikia ir odos elastingumą, todėl oda gali pradėti anksčiau senti. Remiantis viena populiaria teorija, nesuvirškintos cukraus ląstelės trikdo kolageno ir elastino gamybą odoje. Tad kuo daugiau cukraus suvartojame, tuo labiau apdrimba oda.

Moteris, veidas

5. Ilgai deginatės, dažnai būnate saulėje

Ultravioletiniai spinduliai odai labai kenkia. Taip yra todėl, kad jie prasiskverbia į giliuosius odos sluoksnius, kurių 70 proc. sudaro kolagenas – natūralus veido karkasas. O UVA spinduliai tiesiogine prasme jį naikina.

6. Drastiškai sulieknėjote

Staigus svorio praradimas neigiamai veikia odą. Galbūt atsikratėte riebaliukų, tačiau odos perteklius niekur nedingo. Štai kodėl planuojant laikytis kokios nors dietos, tai reikia daryti pamažu. Ekspertai rekomenduoja atidžiai stebėti odos būklę, mažinant svorį, naudoti stangrinamuosius kremus ir atlikti specialius pratimus.

7. Neteisingas sąkandis

Problemos dėl protinių dantų ir neteisingas sąkandis gali turėti tiesioginės įtakos veido raumenims. Mičigano universiteto ekspertai atliko mokslinių tyrimų, kurie parodė – neteisingas sąkandis neigiamai veikia veido išvaizdą. Dėl neteisingos dantų padėties įsitempę raumenys gali sukurti nudribusių skruostų efektą.

8. Per mažai miegate

Dėl veido dribimo ir gilių raukšlių gali būti kaltas ir miego trūkumas – juk oda atsinaujina naktį. Būtent todėl visi naktiniuose kremuose esantys ingredientai veikia geriau dėl aktyvesnės kraujotakos mums miegant. Taip pat nepamirškite, kad mums miegant organizmas netenka daug skysčių, todėl labai svarbu odą tepti drėkinamuoju kremu.

Moteris, veidas

9. Mėgstate bėgioti

Kaip pastebi plastikos chirurgas Geraldas Imberis, bėgiojimas – ne pats geriausias užsiėmimas vyresnio amžiaus sportininkams. Nepalankios oro sąlygos (vėjas, saulė) ir nuolatinis odos judėjimas aukštyn žemyn mažina jos elastingumą. Žinoma, bėgiojimas yra vienas geriausių būdų sulieknėti, tačiau dėl drastiško riebalų atsikratymo ir odą deformuojančios sportinės veiklos skruostai gali nukarti tarsi buldogo.

10. Dažnai jaudinatės dėl smulkmenų

Mūsų vidiniai išgyvenimai dažniausiai atsispindi veide. Nuolat nusileidę lupų kampučiai ir suraukti antakiai tikrai paliks pėdsaką veide. Po kiek laiko tokia išraiška tampa įpročiu, kurio sunku atsikratyti. Be to, depresinės nuotaikos didina streso hormonu vadinamo kortizolio gamyba, o jis dar labiau kenkia odai ir plaukams.

11. Senstate

Veido raumenys, atsakingi už veido skeleto palaikymą, prie kaukolės yra prijungti tik vienoje pusėje. Tai gerai, kadangi reiškiame emocijas šiais raumenimis. Tačiau bėgant laikui jie netenka elastingumo, todėl nudrimba skruostai, veido kontūrai pasidaro neberyškūs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)