Fabienas Clainas žuvo per antskrydį Baguze – paskutinėje „Islamo valstybės“ tvirtovėje Sirijoje, rašoma koalicijos išplatintame pranešime.

Manoma, kad šis prancūzas į Siriją išvyko 2015 metų kovą.

Šaltiniai Prancūzijoje naujienų agentūrai AFP dar praėjusią savaitę pranešė apie F. Claino žūtį.

F. Clainas liūdnai pagarsėjo, kai po 2015 metų lapkritį Paryžiuje surengtų atakų buvo išplatintas jo įgarsintas įrašas, kuriame IS prisiėmė atsakomybę už tuos kruvinus išpuolius.

Tąsyk per virtinę pasaulį pribloškusių koordinuotų sprogdinimų ir šaudynių Prancūzijos sostinėje džihadistai nužudė 129 žmones, iš jų 90 – koncertų salėje „Bataclan“.

Vėliau išplatintame įraše buvo girdėti, kaip F. Clainas sako, kad „aštuoni broliai, dėvėję mirtininkų diržus ir ginkluoti automatais“, įvykdė „palaimintą ataką prieš... kryžininkų Prancūziją“.

Kraują stingdančiame propagandiniame įraše buvo perspėjama, kad išpuoliai Paryžiuje yra tik „audros pradžia“.

2009-aisiais F. Clainas buvo nuteistas kalėti penkerius metus už tai, kad subūrė tinklą, siuntusį užverbuotus asmenis į Iraką kovoti su JAV kariais. Po šešerių metų jis pats išvyko gyventi į Siriją, kur „Islamo valstybė“ paskelbė įkūrusi „kalifatą“.

F. Claino brolis Jeanas-Michelis, taip pat džihadistas, buvo sužeistas per tą patį antskrydį Baguze, naujienų agentūrai AFP anksčiau sakė anonimiškai kalbėję šaltiniai Prancūzijoje.