M. Cohenas parodymus davė trečią dieną iš eilės.

Trečiadienį jis liudijo kito Atstovų Rūmų komiteto atvirame posėdyje, o antradienį už uždarų durų davė parodymus Senato Žvalgybos komitete.

Kovo 6 dieną buvęs D. Trumpo advokatas ir reikalų tvarkytojas vėl grįš duoti parodymų Atstovų Rūmų Žvalgybos komiteto nariams.

„Buvo ilga diena, bet nepakankamai ilga“, – ketvirtadienį po posėdžio žurnalistams sakė Atstovų Rūmų Žvalgybos komiteto pirmininkas Adamas Schiffas.

„Galiu pasakyti, jog tam tikrus klausimus, dėl kurių jis davė parodymus, galėjome detaliai išnagrinėti“, – kalbėjo demokratas.

Anot jo, po ateinančią savaitę, kovo 6-ąją, numatyto antro M. Coheno liudijimo už uždarų durų Žvalgybos komitetas kovo 14 dieną pradės atvirus klausymus, kurių metu parodymus duos Rusijoje gimęs verslininkas Felixas Sateris.

F. Sateris su M. Cohenu vedė derybas dėl dangoraižio „Trump Tower“ statybų Maskvoje.

Žvalgybos komitetas 2017 metų gruodį jau apklausė F. Saterį uždarame posėdyje.

Iš pradžių buvo numatyta, kad kovo 6 dieną M. Cohenas pradės atlikti jam skirtą trejų metų laisvės atėmimo bausmę. Tačiau teisėjas leido atidėti jo įkalinimą dviem mėnesiams.

Trečiadienį duodamas parodymus Atstovų Rūmų Priežiūros komiteto posėdyje, kurį transliavo televizija, M. Cohenas pavadino D. Trumpą „rasistu“ ir „sukčiumi“ bei apgailestavo dėl savo buvusio lojalumo.

Prezidentas savo ruožtu apkaltino buvusį advokatą melu ir sakė, kad šis tokiu būdu siekia savo bausmės sutrumpinimo.