Štai Alytuje mero posto sieks dabartinis Alytaus apskrities futbolo federacijos (AAFF) prezidentas ir Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vykdomojo komiteto narys Gediminas Daukšys.

Šis tris kadencijas jau yra praleidęs kaip Alytaus miesto tarybos narys (2003-2015 metais), o šiemet mero posto sieks iškeltas visuomeninio rinkimų komiteto „Už Alytų“.

G. Daukšys taip pat bus pirmasis sąraše ir rinkimuose į miesto tarybą.

Alytuje taip pat dėl patekimo į miesto tarybą susirems ir dvi žinomos Lietuvos krepšinio asmenybės.

Krepšinio treneris Tomas Pačėsas gavo antrą numerį ir bus to paties G. Daukšio bendražygis sąraše „Už Alytų“, o dabartinis Alytaus „Dzūkijos“ trenerio asistentas ir olimpinis čempionas Valdemaras Chomičius tokiu pačiu numeriu bandys į tarybą prasibrauti atstovaudamas Lietuvos centro partijai.

Tomas Pačėsas

Dar vienas buvęs krepšininkas sieks patekti į Elektrėnų miesto tarybą.

Tai – šiame mieste gimęs 36-erių Matas Niparavičius, per savo karjerą atstovavęs Klaipėdos „Neptūnui“, „Panevėžiui“, Vilniaus „Sakalams“ ir Marijampolės „Sūduvai“. Jis gauti politinį postą bandys su Lietuvos Respublikos Liberalų Sąjūdžiu, kurio sąraše jam buvo paskirtas 12 numeris.

Iš Alytaus galima keltis į Klaipėdą, kur rinkimuose taip pat nestigs žinomų pavardžių.

Su ką tik minėtu Liberalų sąjūdžiu patekti į uostamiesčio tarybą sieks net du futbolo bendruomenei puikiai žinomi žmonės.

Pirmasis – buvęs futbolininkas, nacionalinėje Lietuvos komandoje sužaidęs 28 rungtynes Kęstutis Ivaškevičius. Šis liberalų sąraše gavo 15-ąjį numerį.

Su ta pačia politine jėga į miesto tarybą prasimušti sieks dar vienas buvęs futbolininkas, treneris ir dabartinis Klaipėdos apskrities futbolo federacijos (KLFF) prezidentas Rimantas Žvingilas.

Tiesa, jo reitingas partijoje kiek žemesnis – jis rinkimų biuleteniuose bus pažymėtas 24 numeriu.

Tiesioginis futbolininkų konkurentas Klaipėdos mieste bus ir vienas legendinis Lietuvos krepšininkas.

Su Valstiečių ir Žaliųjų sąrašu rinkimuose dalyvauja ir Europos čempionas bei dukart olimpinis bronzos medalininkas Eurelijus Žukauskas.

Jo startinės pozicijos neprastos – jis sąraše yra pažymėtas 9 numeriu.

Keliantis iš pačios Klaipėdos į jos rajoną sutinkame dar vieną futbolo pasaulio atstovą – buvusį nacionalinės rinktinės žaidėją ir dabartinį Gargždų „Bangos“ vyriausiąjį treneri Tomą Tamošauską.

Šis vietos savivaldybėje sieks su Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP), kuri jį reitingavo 10 vietoje.

Iš Klaipėdos galima keltis į Šiaulius, kur mero posto sieks olimpinis prizininkas Aurimas Lankas.

2016-ųjų Rio de Žaneiro žaidynėse šis poroje Edvinu Ramanausku baidarių irklavimo rungtyje užėmė trečiąją vietą, o šiemet sieks politinių aukštumų – Liberalų sąjūdis jį iškėlė kandidatuoti Šiaulių miesto mero rinkimuose bei vesti sąrašą tarybos rinkimuose.

Verta pažymėti, jog A. Lankas politikoje nėra naujokas – Saulės miesto savivaldybės nariu jis yra jau nuo 2015-ųjų metų.

Aurimas Lankas

Mero posto sieks ir A. Lanko kolega, dar vienas olimpinis prizininkas, buvęs kanojininkas Jevgenijus Šuklinas, lauksiantis rinkėjų palankumo Visagine.

Buvęs olimpietis, 2012-aisiais Londone iškovojęs sidabro medalį, į rinkimus eina su visuomeniniu rinkimų komitetu „Visaginas – tai mes“, kurį į priekį ves ir tarybos rinkimuose.

Tiesa, neseniai buvo paskelbta, jog J. Šuklinui yra pareikšti įtarimai dopingo vartojimu, tad jo laimėtas olimpinis sidabras gali būti atimtas.

Rimtų sportinių laimėjimų turinčių atstovų turės ir rinkimai Panevėžyje. Čia į miesto tarybą kandidatuos šešiskart Lietuvos futbolo A lygos čempionas Paulius Janušauskas.

Vasario 28-ąją savo trisdešimtąjį gimtadienį minintis panevėžietis pirmenybėse yra triumfavęs net su trimis komandomis – 2009-aisiais ir 2010-aisiais tai padarė su vietos „Ekranu“, vėliau sekė trys triumfo sezonai (2013, 2014, 2015) su Vilniaus „Žalgiriu“, o vėliau sekė ir nugalėtojų šokiai su Marijampolės „Sūduva“ (2017).

Verta paminėti, jog pernai P. Janušauskas grįžo į gimtąjį Panevėžį, kur savo miesto komandai padėjo laimėti LFF Pirmos lygos pirmenybes ir grįžti į stipriausią šalies lygą. Šį sezoną jis vis dar žaidžia futbolą ir rengiasi su klubu jau šį savaitgalį sartuoti A lygoje.

P. Janušauskas rinkimuose dalyvaus su visuomeniniu rinkimų komitetu „Atsinaujinančiam Panevėžiui“, jo numeris – 12.

Skuode patekti į miesto tarybą sieks disko metikė, du kartus Lietuvos čempionė ir olimpietė Zinaida Sendriūtė. Ji rinkimuose dalyvauja su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąrašu, kur jai priskirtas 6 numeris.

Utenos rajone tradiciškai tarybos rinkimuose dalyvaus dabartinis Utenos „Juventus“ vyriausiasis treneris Žydrūnas Urbonas. Šis atstovauja Lietuvos socialdemokratų partijai, sąraše yra pažymėtas 3 numeriu ir turi gerus šansus į tarybą patekti trečią kartą paeiliui – tarybos nariu jis yra jau nuo 2011-ųjų.

Kaip visada, sporto atstovų netrūksta rinkimuose Vilniuje.

Sostinėje šiemet ryškesnių sporto veidų turi du naujai įkurti visuomeniniai rinkimų komitetai – R. Šimašiaus komanda „Už Vilnių, kuriuo didžiuojamės“ bei „Judėk, Vilniau“.

Su pirmuoju vietų taryboje sieks buvęs krepšininkas ir dabartinis miesto vicemeras Linas Kvedaravičius (7 numeris) bei Dakaro ralio dalyvis, motociklininkas Balys Bardauskas (57 numeris).

Nemažai šurmulio į rinkimus įnešė ir „Judėk, Vilniau“. Šis komitetas po savo sparnu subūrė nemažai žinomų sporto pasaulio žmonių, kurie atvirai deklaruoja – jų tikslas yra gerinti sporto infrastruktūrą sostinėje.

Jevgenijus Šuklinas

Rinkimų sąrašą į priekį veda krepšinio treneris bei apžvalgininkas Rūtenis Paulauskas, netoli už jo, trečiuoju numeriu rikiuojasi Vilniaus Regiono Futbolo Sąjungos (VRFS) prezidentas bei LFF Vykdomojo komiteto narys Paulius Malžinskas.

Ketvirtuoju numeriu į tarybą patekti bandys ir penkiakovininkė, pasaulio ir olimpinė čempionė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Kiek žemiau – dar du futbolo sektoriaus atstovai.

Penktuoju numeriu į sąrašą įtrauktas futbolo treneris ir naujai sostinėje įkurto klubo „Vilnius“ sporto direktorius Ivanas Švabovičius, o vienuoliktuoju – Lietuvos vaikų ir jaunių futbolo asociacijos (LVJFA) direktorius bei buvęs futbolininkas, panevėžietis Deimantas Bička.

Pačioje sąrašo pabaigoje (40 numeris) figūruoja ir dar vieno penkiakovininko pavardė. Tai – pasaulio čempionas Justinas Kinderis.

Rinkimai vyks jau kovo 3-ią dieną, tačiau galima balsuoti ir iš anksto bet kurioje savivaldybėje. Su savimi užtenka turėti tik asmens dokumentą.