Nors medaliai ir rezultatai džiugina, tačiau atletai vieningai tvirtino, kad ne mažiau svarbu buvo apsižvalgyti didžiausiame Jungtinių Arabų Emyratų mieste ir jo stadione, kur jau 2019 metų lapkritį vyks pasaulio neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionatas. Tai bus svarbiausias startas prieš 2020 metų Tokijo paralimpines žaidynes.

Net tris medalius „Grand Prix“ etape JAE iškovojo Kęstutis Skučas. Kaunietis pelnė auksą vežimėlių 400 m lenktynėse, sidabrą – 1500 m lenktynėse ir bronzą – disko metimo sektoriuje.

„Labai džiaugiuosi, kad pavyko nuvykti į Dubajų, apžiūrėti stadioną, įvertinti jo takelių dangą. Paaiškėjo, kad danga yra „greita“, o areną košia gana stiprūs vėjai, kurių kryptis gali pasikeisti bet kada. Pavyzdžiui, per vežimėlių 400 m lenktynes, finišuojant ir važiuojant paskutinius 100 m, pūtė stiprus priešinis vėjas, kuris visiems „nukirto“ rankas.

Visa surinkta informacija suteikia gaires, kaip toliau ruoštis pasaulio čempionatui. Aišku, kad treniruotėms reikės ieškoti panašios dangos, vėjuotų erdvių, kad kuo labiau priartinti sąlygas prie tų, kurios bus Dubajuje lapkritį“, – pasakojo K. Skučas.

Vėjo faktorių išskyrė ir sprinteris Danas Sodaitis, triumfavęs 100 m bėgime. Auksą iškovojęs atletas distanciją įveikė per 11,52 sek., bet neabejoja, kad galėjo kėsintis į asmeninį rekordą (11,19 sek.).

„Penkias dienas iki starto stadione pūtė palankus vėjas – į nugarą, šiek tiek šoninis. Tokiomis sąlygomis tu gali siekti geresnio rezultato, bet būtent varžybų dieną ateina Kęstutis Skučas ir sako: vėjas pasikeitė. Aš žiūriu: tikrai, vėjas priešinis, gūsingas, net kėdes varto. Vėjo stiprumas buvo netoli to, kai nefiksuojami rekordai. Su treneriu Martu Skrabuliu kalbėjome, kad tokiam vėjui pučiant į nugarą, aš būčiau galėjęs drąsiai siekti asmeninio rezultato“, – pasakojo D. Sodaitis.

D. Sodaitis, kaip ir K. Skučas, teigiamai įvertino Dubajaus stadiono takelių dangą. Vis dėlto sportininkai turėjo pastabų dėl stadiono dydžio, apšilimo arenos trūkumo. Esą per šį lapkritį čia vyksiantį pasaulio čempionatą, kai į miestą atvyks dar daugiau atletų, esama infrastruktūra gali būti tiesiog perkrauta.

Lengvaatlečiai sutaria, kad lapkričio mėnuo – nepalankus laikas planetos pirmenybėms.

„Mes lapkritį greičiausiai jau grįšime į maniežą, kur negalėsime ruoštis maksimaliai. Savo ruožtu varžovai iš šiltesnių kraštų toliau galės treniruotis lauke. Skirtumas yra didelis. Gaunasi ne vienodos konkurencinės sąlygos“, – svarstė 2018 metų Europos vicečempionas Danas Sodaitis.

Medalį iš Dubajaus atsivežė ir bėgikė Aušra Garunkšnytė, kuri buvo greičiausia 1500 m distancijoje – 5 min. 14,13 sek. Šis rezultatas pernai Berlyne vykusiame Europos čempionate Lietuvos stajerei būtų garantavęs bronzos medalį.

Lietuva Dubajaus „Grand Prix“ bendroje įskaitoje su penkiais medaliais tarp 43 šalių užėmė 16-ąją vietą. Daugiausiai apdovanojimų susižėrė Alžyras (31), Vokietija (16) ir Didžioji Britanija (15).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)