Iš pradžių atrodęs tobulas planas lengvai praturtėti neišdegė – N. Antanavičius, Simonas Paulauskas, Darius Petrutis ir Artūras Jonas Venslauskas nuteisti už sukčiavimą. Reali laisvės atėmimo bausmė paskirta tik A. J. Venslauskui.

Prokuroras Saulius Galminas apskundė N. Antanavičiui paskirtą bausmę ir sako, kad taip įstatymų negerbiantis asmuo neturėtų mėgautis laisve. Tačiau ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismas paskelbė, kad N. Antanavičius lieka laisvėje.

A. J. Venslauskas taip pat pateikė skundą dėl laisvės atėmimo bausmės, tačiau jo skundas irgi atmestas. Teismų posėdžiuose A. J. Venslauskui atstovavo uostamiesčio advokatas Aivaras Surblys, kurį neseniai sulaikė teisėsauga Lietuvą sudrebinusioje neregėtoje korupcijos byloje.

Teisėjas Savinijus Katauskas paaiškino, kad pirmos instancijos sprendime neįžvelgė jokių pažeidimų ar per švelnaus įstatymų taikymo.

Tiesa, išklausyti, ką nuspręs teismas, pats N. Antanavičius neatvyko.

Teismo sprendimą išklausęs prokuroras neatmeta, kad tai dr ne pabaiga. Anot S. Galmino, N. Antanavičius, net ir nuteistas lygtinai, jo žiiomis, toliau važinėja automobiliu neturėdamas tam teisės. Be to, vyras vis dar nemoka alimentų savo vaikams, neskuba atlyginti padarytos žalos sukčiavimo byloje.

DELFI primena, kad prokuratūros teismui pateiktais duomenimis, N. Antanavičius buvo vienas organizatorių, tad jam prokuroras prašė realios kiek ilgesnės nei trejų metų bausmės, ją atliekant pataisos namuose. Teismas vyrą pripažino kaltu pagal visus pateiktus kaltinimus, tačiau paskyrė lygtinę bausmę - laisvės atėmimą trejiems metams ir šešiems mėnesiams. Be to, prie šios bausmės dar pridedama Vilniuje nagrinėtos bylos sprendimas paskirti piniginę baudą. Teisėjas paskelbė, kad N. Antanavičiui paskirtos laisvės atėmimo bausmės vykdymas atidedamas trejiems metams. Reali laisvės atėmimo bausmė jam grės tik tuo atveju, jei vėl nepaisys lygtinės bausmės prievolių.

Tokios sąlygos nurodytos trim iš keturių kaltinamųjų. Anot teismo, jie be pareigūnų žinios negalės išvykti iš namų. Ilgiausia – penkerių metų laisvės atėmimo bausmė šioje byloje grėsė A. J. Venslauskui bei prokuroras prašė dar metus pridėti į bendrą bausę, mant vyras nusikaltimą įvykdė neatlikęs bausmės. Teismas tenkino prokuroro Sauliaus Galmino prašymą iš dalies ir paskyrė penkerių metų bausmę.

A. J. Venslauskas vienintelis kaltinamųjų, kuriam nebuvo paskirta lygtinė bausmė. Tokią bausmę teismas argumentavo tuo, kad vyras teisiamas jau ne pirmą kartą, be to, nusikaltimas įvykdytas dar nesibaigus kitų nusikaltimų teisiniam nagrinėjimui dėl kitų nusikaltimų. Jis tris kaltus teistas už analogiškus nusikaltimus.

Tiesa, A. J. Venslauskas dėl vieno epizodo nebuvo nuteistas, tačiau net ir išgirdęs teismo sprendimą vyras piktinosi, kad įvyko kažkokia nesąmonė, tačiau teismas argumentavo, kad A. J. Venslauskas sulaikymo dieną bandė sprukti nuo policijos apsirengęs tik chalatą. IŠ visų kaltinamųjų solidariai teks atlyginti bankui išviliotus pinigus - per 9,5 tūkstančių eurų, taip pat turės atlyginti žalą, kurią padarė kominikacijų įmonei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)