Tiesa, vilniečių pasirengimas sezonui nebuvo sklandus, o jį sujaukė priverstinės permainos trenerių štabe. Nacionalinę rinktinę treniruoti sutikusį Valdą Urboną pakeitęs ir į „Žalgirį“ po trejų metų pertraukos sugrįžęs Marekas Zubas prie komandos prisijungė tik vasario viduryje.

Žiemą „Žalgirio“ sudėtis gerokai keitėsi. Komandą paliko būrys legionierių, tarp jų – ir ekipos lyderiais buvę Tomašas Šimkovičius, Mamadou Mbodjis, Slavko Blagojevičius.

Vicečempionų klubą papildė kroatas Tomislavas Kišas, ispanai Victoras Perezas ir Cristianu Portilla, rusas Timuras Puchovas, Mevlanas Adili iš Makedonijos, bei jauni lietuviai Modestas Vorobjovas, Simonas Urbys, Sigitas Olberkis ir Matas Vareika.

Netikėjau, kad taip gali elgtis Valdo Dambrausko treniruojamas klubas ir jo vadovai. Todėl su RFS ateityje norime turėti kuo mažiau bendrų reikalų.
Deividas Šemberas

Pirmasis M. Zubo oficialus mačas sugrįžus į „Žalgirį“ nebuvo pavykęs – vilniečiai kovoje dėl LFF supertaurės 0:2 pripažino „Sūduvos“ pranašumą.

Apie „Žalgirio“ pasirengimą sezonui portalas alyga.lt kalbėjosi su klubo sporto operacijų direktoriumi Deividu Šemberu.

– Pristatydamas trenerį M. Zubą tvirtai pareiškėte, kad „Žalgiris“ šiemet Lietuvoje iškovos visus titulus. Supertaurės laimėti nepavyko. Ar dėl to labai apmaudu?

– Žinoma, apmaudu. Pralaimėti visada nemalonu. Manau, kad nebuvome tiek silpnesni už „Sūduvą“, kaip gali pasirodyti sprendžiant iš rezultato. Puikiai žinojome, kad marijampoliečių pagrindinis ginklas yra standartinės situacijos. Žaidėjams buvo nuolat tai akcentuojama. Deja, lemiamuose epizoduose pritrūko koncentracijos. Tad belieka pripažinti „Sūduvos“ pergalę ir juos pasveikinti.

– M. Zubas teigė, kad komandai dar reikia laiko. Kada „Žalgiris“ pradės žaisti taip, kaip nori treneris?

– Sunku pasakyti. Žiemą pasikeitė bene pusė komandos. Likus trims savaitėms iki sezono atsisveikinome su treneriu, likus dviem savaitėms – atvyko naujas. Tokio svarbaus žaidėjo kaip T. Šimkovičius praradimas taip pat turėjo įtakos komandos nuotaikai ir žaidimui. Visi puikiai suprantame, kad prireiks laiko įsibėgėti.

Šimkovičius turėjo galiojančią sutartį su „Žalgiriu“, bet RFS elgėsi taip, lyg žaidėjas būtų laisvasis agentas.
Deividas Šemberas

– Tikriausiai V. Urbono sprendimas sutrikdė komandos pasirengimą?

– Taip, tokie dalykai išbalansuoja procesą, tenka keisti visą numatytą planą. Naujas treneris turi savo mąstymą bei viziją. Perteikti tą žaidėjams, atrasti tarpusavio ryšį greitai nepavyksta.

– M. Zubo sutartyje numatyta galimybė vasarą išvykti. Ar neteks įpusėjus sezonui vėl ieškoti kito trenerio?

– Visko gali būti, nes tokia opcija trenerio kontrakte yra. Žinoma, mes norėtume, kad M. Zubas dirbtų iki sezono pabaigos. Tačiau turime būti pasirengę ir numatyti alternatyvų variantą kas pakeistų jį, kad nenutiktų taip, kaip dabar. Laiko tam turime užtektinai.

– Klubo vykdančioji direktorė Vilma Venslovaitienė tinklalaidėje „Skrieja kamuolys“ pasipiktino Rygos RFS klubu, kviečiančiu buvusius žalgiriečius. Kokie jūsų santykiai su šiuo klubu?

– Po paskutinio transfero, kai perviliojo T. Šimkovičių, mano požiūris į juos itin neigiamas. Netikėjau, kad taip gali elgtis Valdo Dambrausko treniruojamas klubas ir jo vadovai. Todėl su RFS ateityje norime turėti kuo mažiau bendrų reikalų.

T. Šimkovičius turėjo galiojančią sutartį su „Žalgiriu“, bet RFS elgėsi taip, lyg žaidėjas būtų laisvasis agentas. Kitiems futbolininkams, perėjusiems į RFS, pretenzijų nėra, nes jie neturėjo sutarčių. Be to, radome, kuo juos pakeisti. Esu tikras, kad Modestas Vorobjovas bus netgi geresnis žaidėjas už S. Blagojevičių.

– Džiugi žinia „Žalgirio“ gerbėjams ta, kad komandoje lieka rumunas Liviu Antalis. Jis nesulaukė patrauklesnio pasiūlymo, tad ar nepristigs motyvacijos toliau žaisti Lietuvoje?

– Į šį klausimą turbūt geriausiai atsakytų pats Liviu. Mano įsitikinimu, norint sulaukti gero pasiūlymo, reikia demonstruoti stabilų ir užtikrintą žaidimą. Ir jei L. Antalis žais kaip praėjusio sezono antroje dalyje, anksčiau ar vėliau išvyks į stipresnę užsienio lygą. Labai norime, kad rumunas išlaikytų pernykštį žaidimo lygį.

– Jūsų klubo tikslai aiškūs. Tačiau atsižvelgiant į dabartinę situaciją pirmaisiais sezono mėnesiais tikriausiai svarbu, kad toli į priekį nepabėgtų „Sūduva“, „Riteriai“ ar kiti konkurentai?

– Taip, iš pradžių bus svarbu neleisti atitrūkti konkurentams. Vis tik aš nemanau, kad šios komandos dabartiniu laikotarpiu yra gerokai pranašesnės už mus. Nuo „Žalgirio“ niekas negali pabėgti. Nors supertaurės rungtynės parodė, kad nesame tokie, kokiais norime būti, bet taip pat nesame niekuo prastesni už konkurentus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)