„Atskirkime du dalykus, istorijos, kurias kalbame, kas yra paskelbta per pastarąsias dienas ir savaites yra 10 metų senumo istorijos, prieš 10 metų buvo visai skirtingas ir teisinis reguliavimas, reikalavimai bankams, kaip rizikas valdyti, ir banko sistemos ir visa kita. Šiai dienai turime visai kitą situaciją, tai neturi nieko bendro su šiandienine banko situacija, bankas yra stabilus, patikimas ir gerai veikia“, – trečiadienį žurnalistams sakė V. Valvonis.

Jis teigė , kad jeigu prireiks, Lietuvos bankas teiks pagalbą Švedijos ir Estijos priežiūros institucijoms, atliekant su „Swedbank“ susijusį tyrimą.

„Jeigu kolegoms Švedijoje arba Estijoje kiltų klausimų, mes padėtumėm gauti tą informaciją iš banko ir padėtumėm savo turimais duomenimis, turimais ekspertais“, – sakė V. Valvonis.

Anot jo, tyrimas gali užtrukti, tačiau neprognozavo, kiek.

Vytautas Valvonis
Naujienų portalas 15min.lt trečiadienį pranešė, kad dalis pinigų, kuriuos Ukrainos teisėsauga laiko kyšiais buvusiam prezidentui V. Janukovyčiui, jį pasiekė pasinaudojant „Swedbank“ Lietuvos padalinio sąskaita. Portalas teigia, kad jo ir Švedijos televizijos SVT surinkti duomenys rodo, jog su V.Janukovyčiumi siejama ofšorinė įmonė „Vega Holding“ 2004-2014 metais disponavo „Swedbank“ sąskaita Lietuvoje.
Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)