„Artimiausiu metu bus daromi pakartotiniai tyrimai, kol kas daugiau nieko pakomentuoti negaliu“, – apie antrą Eurolygos mačą paeiliui praleisiančio vidurio puolėjo A. Kavaliausko situaciją prieš skrydį į Vitoriją kalbėjo Šarūnas Jasikevičius.

Anot „Žalgirio“ stratego, A. Kavaliauskui yra diagnozuotas blauzdos patempimas.

Deja, komandos gretose nebus ir amerikiečio įžaidėjo N. Wolterso, taip pat nežaidusio praėjusią su Podgoricos „Budučnost“ ir liekančio Kaune.

Dėl kirkšnies traumos vienam ekipos lyderių teks praleisti dar maždaug keletą savaičių be krepšinio.

Visgi, anot Š. Jasikevičiaus, komandos nuotaika prieš mačą Vitorijoje yra gera – savaitgalį žaisti nereikėjo, ir šį laiką „Žalgiris“ išnaudojo poilsiui, o po to energingai treniravosi.

„Savaitgalį jokių rungtynių nežaidėme, todėl bendras pasiruošimo procesas buvo geras. Gerai, kai šiek tiek pailsi, kai šiek tiek atsigauna galva, o po to dar ir fiziškai „užsikrauni“. Dabar turėjome dvi nelengvas dienas treniruočių, belieka šlifuoti detales iki rungtynių“, – pažymėjo Šaras.

Būsimo Eurolygos finalo ketverto šeimininkė „Baskonia“ šiuo metu daro viską, kad išsilaikytų pirmajame turnyro lentelės aštuonete, pratęsiančiame pasirodymą atkrintamosiose varžybose.

Šiuo metu 8-ą vietą užimančią Vitorijos komandą ir Lietuvos čempionus, kurie yra 13-i, skiria tik dvi pergalės, todėl Š. Jasikevičiaus auklėtiniams pergalė taip pat svarbi kaip oras.

„Dabar jau visos rungtynės Eurolygoje yra kaip finalas. Reikia stengtis laimėti visus susitikimus, juk kiekvienos laimėtos rungtynės priartina prie aštuntuko, pralaimėtos – nutolina“, – teigė „Žalgirio“ treneris.

Abi komandos Eurolygoje susigrums jau 20-ą kartą. Pirmoje šio sezono akistatoje Kaune „Baskonia“ šventė pergalę 87:79. Tuomet baskai žalgiriečius skriaudė atkovotų kamuolių statistikos skiltyje – 32-21.

Tiesa, lyginant su pirmomis rungtynėmis, šį kartą baskų gretose nebus traumas patyrusių Jaysono Grangerio ir Tornikės Šengelijos, pirmame tarpusavio mače atitinkamai surinkusių 15 ir 12 taškų.

„Svarbiausia susitvarkyti su varžovų įžaidėjais, tiek Marcelinho Huertas tiek Luca Vildoza gerai valdo komandą, juos atjungti nuo kolektyvo būtų esminis dalykas.

Žinoma, yra ir daugiau aukšto lygio žaidėjų, gal po lyderių traumų išaugo 2-3 „numerių“ vaidmuo, pavyzdžiui Shavono Shieldso. Pavojingas ginklas ir puolime po 3 kamuolius nuimantis Vincentas Porier. Apskritai, namie baskai žaidžia labai gerai“, – tikino Š. Jasikevičius, puikiai pamenantis pernykštę „Baskonios“ pamoką.

Tuomet Vitorijoje žalgiriečiai neturėjo jokių šansų – pralaimėta 64:84.

Praėjusią savaitę „Žalgiris“ namie 84:76 įveikė Podgoricos „Budočnost“ komandą ir nutraukė trijų iš eilės pralaimėjimų seriją, o „Baskonia“ išvykoje 67:77 nusileido „Barcelonos“ ekipai.

„Baskonia“ ir „Žalgiris“ rungtynės vyks ketvirtadienį 21.30 val.

Eurolygos turnyro lentelė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)