Apkaltinamasis nuosprendis šiam kardinolui dėl penkių kaltinimų lytiniais nusikaltimais prieš du choristus, įvykdytais Melburno Šv. Patriko katedroje 1996–1997 metais, vainikavo įspūdingą vieno įtakingiausių Katalikų Bažnyčios hierarchų nuopolį.

Per teismo posėdį prieš bausmės paskyrimą prokurorai sakė, kad G. Pellui – aukščiausio rango katalikų dvasininkui, kada nors nuteistam už vaikų lytinį išnaudojimą – gresia įkalinimo iki 50 metų bausmė.

Anksčiau po apkaltinamojo nuosprendžio G. Pello advokatai atsiėmė prašymą apeliaciniam teismui paleisti jį už užstatą ir sakė, jog dvasininkas „mano, kad jam dera palaukti bausmės paskyrimo“, kuris numatytas kovo 13 dieną.

Vis dėlto G. Pellas jau pateikė apeliaciją dėl savo nuosprendžio.

Trečiadienį per Viktorijos apygardos teismo posėdį jis tylėjo, o kai posėdis baigėsi – nusilenkė teisėjui ir be antrankių buvo išvestas iš teismo salės.

77 metų kardinolas iki bausmės paskyrimo bus laikomas kardomojo kalinimo centre, o tada bus perkeltas į kalėjimą.

Teismo pirmininkas Peteris Kiddas (Piteris Kidas) anksčiau teismui sakė, kad G. Pello nusikaltimai yra baisūs.

„Vertinu tai kaip beširdišką, begėdišką nusikaltimą, – sakė P. Kiddas. – Galvoju, kad tai susiję su pasitikėjimo išdavimu... Jis išnaudojo du pažeidžiamus jaunus berniukus.“

„Jie buvo patikėti Bažnyčios globai... o už visa tai atsakingas žmogus buvo jūsų klientas“, – pridūrė jis, kreipdamasis į kardinolo advokatus.