BNS žiniomis, tai – žinomas ir visoje Lietuvoje parduotuvių turintis kepyklėlių tinklas „101 kepyklėlė“, kurį valdo trys įmonės „Juviga“, „Lauminda“ ir „Kalpė“.

Daugiausia parduotuvių priklauso bendrovei „Juviga“. Registrų centro duomenimis, visoms trims įmonėms vadovauja trys moterys ta pačia pavarde – Vida, Laura ir Ieva Armalienės.

Anot Lauros Armalienės, nei jos vadovaujamoje įmonėje „Lauminda“, nei Ievos Armalienės vadovaujamoje įmonėje „Kalpė“ policija nebuvo apsilankiusi. Tai patvirtinimo ir I. Armalienė.

Su bendrovei „Juviga“ vadovaujančia Vida Armaliene BNS susisiekti nepavyko.

Kaip antradienį pranešė Alytaus apskrities policija, įtariama, kad Veiverių miestelyje Prienų rajone įsikūrusios konditerijos gaminių įmonės, turinčios padalinius visoje Lietuvoje, darbuotojams „vokeliuose“ galėjo būti išmokėta 76 tūkst. eurų.

Sulaikyti 1959 ir 1964 metais gimęs vyras ir moteris – įmonės vadovai, taip pat 1962 metais gimusi buhalterė. Įtarimai pareikšti šešiems asmenims, trims iš jų paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, kiti trys sulaikyti 48 valandoms.

Pirmadienį atlikta beveik 50 kratų Lentvaryje, Elektrėnuose, Raseiniuose, Vilniuje, Alytuje, Kauno mieste ir rajone, Prienų rajone, Marijampolėje ir Vilkaviškyje.

Kratų metu paimta daugiau kaip 20 tūkst. eurų grynaisiais, „juodosios“ buhalterijos užrašai, kompiuterinės laikmenos ir technika.

Nustatyta, kad „juodi“ pinigai atsirasdavo, nes kasos aparatu buvo užfiksuojamos ne visos įvykusios operacijos.

Ikiteisminį tyrimą dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo, neteisingų duomenų pateikimo apie pajamas, pelną ar turtą bei turto pasisavinimo atlieka Alytaus apskrities Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai. Jiems vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)