Pirmadienį „Ford“ atmetus galutinį „Punch Powerglide“ pasiūlymą, vyriausybės atstovas spaudai Benjaminas Griveaux apkaltino „Ford“ vadovus gėdingais poelgiais.

„Priversime juos susimokėti už atleistus darbuotojus, už gamyklos vietos išvalymą ir už naują regiono industrializaciją“, – „France Info“ radijuje įspėjimus „Ford“ vardijo B. Griveaux.

Tačiau, pridūrė jis, vyriausybė nebandys susigrąžinti apie 15 mln. eurų, kuriuos „Ford“ iš Prancūzijos gavo per pastaruosius kelerius metus. Skirtos valstybės paramos susigrąžinimo iš „Ford“ reikalavo Philippe'as Poutou, gamyklos profsąjungų atstovas, dalyvavęs prezidento rinkimuose 2017-aisiais.

„Suprantu pono P. Poutou pyktį, tačiau teisinėje valstybėje negalime reikalauti, kad ši parama būtų sugrąžinta“, – sakė B. Griveaux.

Vyriausybės atstovas taip pat atmetė gamyklos nacionalizavimo galimybę ir patikino, kad geriausias kelias pirmyn būtų rasti būdų diversifikuoti pramonę regione.

„Ford“, apie gamyklos uždarymą pranešęs beveik prieš metus, teigė nelaikęs „Punch Powerglide“ gamyklos perėmimo plano įtikinamu, o profsąjungos taip pat pažymėjo, kad „Punch Powerglide“ pasiūlyme nebuvo įtraukta garantijų, kad klientų susidomėjimas gaminamomis pavarų dėžėmis bus pakankamas.

„Suprantame apie sprendimo užbaigti gamybą pasekmes, kurias pajus mūsų darbuotojai, jų šeimos ir vietos bendruomenės“, – pirmadienį sakė „Ford“ atstovai. Tačiau „Ford“ padės atleistiems darbuotojams persikvalifikuoti, patikino atstovai, nepateikdami jokių detalių apie darbuotojų atleidimo išlaidas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją