Dėl aukštos šio tualeto įrengimo kainos prieš dešimtmetį buvo kilęs skandalas, o tualetas pramintas „Auksiniu tualetu“.

Kaip BNS sakė savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, tualetas iš Senamiesčio bus išvežtas jau šį trečiadienį.

„Bus atliktas turto vertinimas, paaiškės realesnė jo vertė. Šiai dienai likutinė vertė, įvertinus nusidėvėjimą, yra daugiau kaip 15 tūkst. eurų, na o po turto vertinimo, paaiškės ta realesnė rinkos kaina, už kurią bus bandoma parduoti aukcione“, – sakė A. Pakalniškis.

Tualetas Senamiestyje, netoli Kauno pilies, pastatytas 2009 metais. Šiuo metu statinys jau yra pasenęs, surūdijęs, dalis jo įrangos – sugedusi, o eksploatavimas, savivaldybės teigimu, keltų grėsmę.

Nuo šių metų pradžios netoliese veikia suremontuotas viešasis tualetas.

Auksiniu pramintas konteinerio tipo tualetas miesto biudžetui kainavo per pusę milijono litų (153 tūkst. eurų), o jo pirkimo aplinkybėmis susidomėjo teisėsauga.

Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad šio objekto statyba buvo neteisėta.

Dėl jo statybos aplinkybių buvo teisiami 12 turto iššvaistymu, piktnaudžiavimu, dokumento klastojimu ir disponavimu suklastotu dokumentu kaltintų asmenų – savivaldybės valdininkai ir bendrovės „TK sprendimai“ atstovai.

Dauguma jų vėliau buvo išteisinti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)