„Tikrai vieninga, ir manau, čia bendro veikimo rezultatas, kad ES lygiu pavyko pasiekti politinį sutarimą, kad bus papildomų sankcijų Rusijai dėl įvykių Kerčėje. Iki tol nebuvo stipresnės Europos Sąjungos reakcijos į tai, kas įvyko. Tai čia mūsų bendro darbo rezultatas, kad sankcijos bus priimtos“, - „Žinių radijui“ sakė N. Aleksiejūnas. Patarėjo teigimu, sankcijos ir tai, kad trys šalys demonstruoja vienybę, yra stiprus signalas Rusijai.

„Manau, kad Rusijai stiprus signalas buvo pats faktas - trijų prezidentų susitikimas Liubline ir pademonstravimas vienybės“, - kalbėjo N. Aleksiejūnas.

D. Grybauskaitė po penktadienį Liubline vykusio trišalio susitikimo su Lenkijos prezidentu Andrzejumi Duda ir Ukrainos prezidentu Petro Porošenka teigė, kad, jeigu Rusija ir toliau vykdys agresyvią politiką Kerčės sąsiauryje, ji siūlys įvesti papildomų sankcijų Maskvai.

,,Jeigu įvykiai klostysis ir toliau blogai,ir Rusija neis į jokias kalbas, toliau vykdys agresyvią politiką visoje Ukrainoje ir Kerčės pusiasalyje, be jokios abejonės, siūlysime papildomų sankcijų“, - Liubline žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

ELTA primena, kad Europos Sąjunga ketina naujomis sankcijomis reaguoti į paaštrėjusį Ukrainos konfliktą.

ES užsienio reikalų įgaliotinė Federica Mogherini prieš savaitę po ministrų susitikimo Briuselyje patvirtino, kad pasiektas politinis susitarimas šiuo klausimu.

ES planas numato išplėsti sąrašą asmenų, kuriems bus uždrausta atvykti į ES ir bus įšaldytas čia esantis jų turtas. Formalų sprendimą dėl sankcijų įgyvendinimo po teisinės patikros priims ES Ministrų Taryba.